FAZLOVIĆ U POTOČARIMA: "Nemoguće je ugasiti svjetlo istine"

U svojstvu predsjednika Savjetodavne radne grupe muftija je zahvalio direktoru i uposlenicima Memorijalnog centra na njihovom odgovornom obavljanju poslova u skladu s planovima ove institucije.

  • Politika

  • 05. Avg. 2023  

  • 1

Muftija tuzlanski Vahid-ef. Fazlović posjetio je danas Memorijalni centar Srebrenica, u pratnji glavnog imama Damir-ef. Peštalića.

Muftija Fazlović je proteklih dana razgovarao s direktorom Memorijalnog centra Emirom Suljagićem a danas je posjetio ovu instituciju i razgovarao s njenim uposlenicima.

U svojstvu predsjednika Savjetodavne radne grupe muftija je zahvalio direktoru i uposlenicima Memorijalnog centra na njihovom odgovornom obavljanju poslova u skladu s planovima ove institucije.

Svim uposlenicim je prenio selame i riječi podrške reisul-uleme Husein-ef. Kavazovića, javlja televizija Hayat.

U razgovoru s pomoćnicom direktora Amrom Begić, te Edinom Ikanovićem i Ademom Mehmedovićem, koji su učestvovali u izradi “Izvještaja o negiranju genocida u Srebrenici 2023”, muftija je iskazao punu podršku njihovoj plemenitoj misiji i časnom poslu koji obavljaju na putu čuvanja istine.

"Ono oko čega ste vi zabrinuti svi smo zabrinuti. Na tom putu vi, vaše porodice i Memorijalni centar nikada niste sami. Nemoguće je ugasiti svjetlo istine negiranjem genocida a u čuvanju istine o genocidu nemjerljivu ulogu ima Memorijalni centar Srebrenica, institucija države Bosne i Hercegovine", kazao je između ostalog muftija Fazlović.

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...