RAMIZ SALKIĆ UPOZORAVA: "Policija uglavnom trenira strogoću na Bošnjacima"

Dodao je da dosadašnja iskustva ne ulijevaju nadu da će “ovakvi ekstremisti i provokatori biti adekvatno sankcionirani od strane policije RS-a”.

  • Politika

  • 09. Avg. 2023  

  • 1

Sve nas u budućnosti očekuju ozbiljni problemi sa nastupajućom generacijom ekstremno orijentiranih pojedinaca odgojenih na narativu veličanja presuđenih ratnih zločinaca, negiranju genocida i separatizmu, ocijenio je Ramiz Salkić, poslanik u NSRS, nakon posljednjih prijetnji mladića iz Bijeljine upućenih povratnicima.

"Društvo u ovom entitetu nije doživjelo katarzu. Čak je nastavljena realizacija ratnih strateških ciljeva mirnodopskim metodama. Radikalizaciju stavova koju narativom propagira vlast u ovom entitetu svjedočimo svakodnevno u različitim prilikama. Bošnjaci u ovom djelu Bosne i Hercegovine vrlo često su izloženi različitim oblicima uznemiravanja, provokacija i fizičkih napada. Vrlo često neadekvatna reakcija policije ohrabruje počinioce da nastave sa napadima i provokacijama Bošnjaka", kazao je Salkić.

Dodao je da dosadašnja iskustva ne ulijevaju nadu da će “ovakvi ekstremisti i provokatori biti adekvatno sankcionirani od strane policije RS-a”.

"Policija uglavnom trenira strogoću na Bošnjacima, kao što je nezakonito kažnjavanje onih koji recimo istaknu bivšu zastavu Bosne i Hercegovine. Selektivnim djelovanjem policija, na neki način, doprinosi ovim pojavama, umjesto da svojim radom stvori sigurno okruženje za sve građane bez obzira na vjersku i nacionalnu orijentaciju", zaključio je Salkić.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...