PREMIJER FBiH, NERMIN NIKŠIĆ: "Ostaje gorak okus i pitanje kako se ovakve stvari mogu spriječit"

"Zločinac je na kraju presudio sam sebi, ali niko ne može vratiti živote koje je u svom zločinačkom pohodu oduzeo", kazao je Nikšić.

  • Vijesti

  • 11. Avg. 2023  

  • 4

Premijer FBiH Nermin Nikšić oglasio se nakon stravičnog zločina koji je počinjen danas u Gradačcu. Porodicama žrtava uputio je izraze najiskrenijeg saosjećanja.

Rekao je da je u stalnom kontaktu sa gradonačelnikom Edisom Dervišagićem, ministrom Ramom Isakom i direktorom Federalne uprave policije Vahidinom Munjićem.

"Od samog početka svi kapaciteti FUP-a su bili na raspolaganju i pomagli u potrazi. Zločinac je na kraju presudio sam sebi, ali niko ne može vratiti živote koje je u svom zločinačkom pohodu oduzeo. Kad se već dogodio ovakav monstruozni čin važno je da je reakcija svih nadležnih bila trenutna i sinhronizirana", rekao je Nikšić.

Dodao je da je sada situacija po kontrolom, ali da ostaje gorak okus i pitanje kako se ovakve stvari mogu spriječiti.

"Nažalost, ovakve situacije se ne mogu predvidjeti, ali možemo dati sve od sebe da se institucionalno obračunamo sa svakim oblikom nasilja i kriminala", zaključio je Nikšić.

Nema riječi kojima se može opisati ono što se danas dogodilo u Gradačcu. Porodicama stradalih žrtava upućujem izraze...

Objavljuje Nermin NikšićPetak, 11. kolovoza 2023.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...