DELEGACIJA OPĆINE HERCEG NOVI U POSJETI OPĆINI CENTAR: Katić se danas šeta Sarajevom sa Mandićem, prije nekoliko mjeseci slavio uz srpske nacionalističke pjesme

Načelnik Mandić uputio je gostima dobrodošlicu u Sarajevo i Općinu Centar, te izrazio nadu da će saradnja između dvije bratske lokalne zajednice biti nastavljena.

  • Vijesti

  • 12. Avg. 2023  

  • 10

Danas je načelnik Općine Centar Srđan Mandić primio u uzvratnu posjetu delegaciju Općine Herceg Novi iz Crne Gore koju je predvodio predsjednik Općine Stevan Katić.

Delegacija iz Herceg Novog boravi u dvodnevnoj zvaničnoj posjeti Sarajevu, a u okviru održavanja 29. Sarajevo Film Festivala kao najveće filmske smotre u regionu, te manifestacije "Festival u Centru" koja se održava u Radićevoj ulici, piše Faktor.ba.

Načelnik Mandić uputio je gostima dobrodošlicu u Sarajevo i Općinu Centar, te izrazio nadu da će saradnja između dvije bratske lokalne zajednice biti nastavljena.

Prije nekoliko mjeseci isplivao je snimak na kojem je predsjednik Općine Herceg Novi, predstavnik Demokratske Crne Gore, proslavljao pobjedu Jakova Milatovića na predsjedničkim izborima uz "odu srpskom rodu" i srpsku državnu zastavu.

U društvu nekoliko sveštenika, koji su u mantijama, ali i građana koji mašu srpskom zastavom, Katić je proslavljao uz pjesmu "Veseli se, srpski rode", pisala je Pobjeda.me.

Građanska incijativa "21. maj" – Herceg Novi objavila je tom prilikom snimak za koji je ocijenila da je problematičan i u najmanju ruku diskriminatorski.

- Slavlje uz zastave druge države nedvosmisleno pokazuje gdje plovi brod na kojem smo i čemu se nadaju prvaci partija, a i oni koji su stali uz njih. Prvi čovjek Herceg Novog, iako je dobio mandat da vodi grad koji čine građani različitih nacionalnih i vjerskih opredjeljenja, u potpunosti se stavio na raspolaganje jednoj vjerskoj zajednici i jednoj državi, i to susjednoj – poručili su iz Građanske inicijative "21. maj".

Ocijenili su da, iako partija Katića nominalno zagovara građansku, multietničku i multikonfensijalnu državu svih njenih građana, sa krilaticom "Mir je naša nacija" praksa pokazuje da je riječ o gruboj i programiranoj laži.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 10

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...