INSTITUT ZA ISTRAŽIVANJE GENOCIDA KANADA: "Komšić i Bećirović da djeluju protiv 'diplomata'"

"Rušitelji BiH su zauzeli mjesta u diplomatiji koja zapravo nije državna diplomatija, već antidržavna, etnička, etnopartijska diplomatija", poručuju iz IGK

  • Politika

  • 13. Avg. 2023  

  • 1

"Povodom skandalozne pobune u diplomatskoj mreži Bosne i Hercegovine, ambasadori i konzuli iz reda srpskog naroda otvorenim pismom protiv institucija države BiH koja ih dobro plaća podržali negatora države BiH i osobu sa američke crne liste Milorada Dodika", saopćio je Institut za istraživanje genocida Kanada.

Vrijeme je za akciju, poručuju iz IGK-a.

"Napravimo potrebne korake da država BiH ima svoj državni, diplomatski glas u svijetu. Kontinuitet antidržavnog djelovanja antibosanskih ambasadora koji rade protiv vlastite države, koja ih dobro plaća, mora biti zaustavljen. U diplomatiji BiH rade ljudi koji ruše vlastitu državu, a pritom niko ih ne sankcionira niti procesuira. Rušitelji BiH su zauzeli mjesta u diplomatiji koja zapravo nije državna diplomatija, već antidržavna, etnička, etnopartijska diplomatija. Takva diplomatija detaljno demontira BiH na veoma važnom i osjetljivom polju diplomatije. To direktno slabi i ponižava ugled države BiH u svijetu, slabi njenu političku, ekonomsku, kulturnu i naučnu moć, slabi značaj ideje Bosne i bosanskog duha.

Sposobna diplomatija spašava državu, vidjeli smo već kako to izgleda tokom agresije na BiH. Nesposobna diplomatija urušava državu. Već smo u više pisanih obraćanja Predsjedništvu BiH i Ministarstvu vanjskih poslova BiH upozoravali da se rat u BiH nastavlja drugim sredstvima, između ostalog i diplomatskim. Negiranje sopstvene države od strane nekih ambasadora i diplomata, negiranje državnih simbola stavlja državu i diplomatiju u težak položaj. U navedenim ambasadama niko ne predstavlja državne interese u momentu kada je BiH napadnuta od antibosanske koalicije. Treba li to dokazivati? Država je izdana od ambasadora koje je postavio Milorad Dodik i koji zastupaju njegove, secesionističke, antibosanske politike.

"U tom smislu pozivamo predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Željka Komšića i člana Predsjedništva BiH Denisa Bećirovića da odlučnim djelovanjem pokažu da diplomatsko-konzularna mreža nije oteta iz redovne državne nadležnosti i da ne pripada entitetu i secesionističkim partijskim vođama", navodi se  u saopćenju koje je potpisao Emir Ramić, prvi čovjek Instituta za istraživanje genocida Kanada.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...