TURSKA SUPERLIGA: Briljantni Džeko s dva gola donio pobjedu Fenerbahčeu, Varešanović debitovao u velikoj drami (VIDEO)

Dijamant je zatresao mrežu gostiju već u 3. minuti kada je pogodio nakon povratne lopte Dušana Tadića i najavio je da će to biti njegova noć.

  • Sport

  • 13. Avg. 2023  13. Avg. 2023

  • 0

Nogometaši Fenerbahčea savladali su ekipu Gaziantepa rezultatom 2:1 u 1. kolu turske Superlige, a prvenstveni debi za pamćenje imao je kapiten naše reprezentacije Edin Džeko koji je postigao dva gola, piše Klix.ba.

Dijamant je zatresao mrežu gostiju već u 3. minuti kada je pogodio nakon povratne lopte Dušana Tadića i najavio je da će to biti njegova noć.

Igrala se 18. minuta kada je Džeko sjajno primio loptu u kaznenom prostoru i u maniru rasnog strijelaca povisio je na 2:0 za veliko oduševljenje domaćih navijača.

U 23. minuti gosti su dobili crveni karton karton nakon isključenja Maxima, ali nadu im je vratio Kizildag golom u sudijskoj nadoknadi prvog poluvremena kada je smanjio na 2:1.
U 55. minuti dosuđen je penal za Fenerbahče koji je izveo Tadić, ali golman Sen je odbranio udarac srbijansnog nogometaša.

Do kraja Gaziantep nije imao snage da sa igračem manje ugrozi gol Fenerbahčea i ostalo je 2:1, a Džeko je u 80. minuti pogodio stativu i proustio je priliku za hat-trick.

Dijamant je u dosadašnja tri nastupa za Fener postigao tri gola uz dvije asistencije, te je najavio da će biti ogromno pojačanje.

Istovremeno su igrali igrali Adana Demirspor i Rizespor, a u meču koji je okončan rezultatom 1:0 za goste je debitovao doskorašnji igrač Sarajeva Dal Varešanović.

On je u igru ušao u 60. minuti, ali nije pomogao svom timu da izbjegne poraz u velikoj drami koja se odvijala.

Domaći su poveli golom Belhande iz 27. minute, da bi u 88. minuti poravnao Mary. I kada se činilo da će Rize odnijeti bod, Erdogan je u 91. minuti pogodio za pobjedu Adane 2:1.

Rezultati i strijelci:

Fenerbahče - Gaziantep 2:1 (Džeko 3', 18' /

Adana Demirspor - Rizespor 2:1 (Belhanda 27, Erdogan 90+1' / Mary 88')

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...