LJIGAVCI OTKRILI PRAVO LICE: Bruka i sramota, Dan žalosti podijelio ministre

Nešić je rekao da bi on, da je sjednica Vijeća ministara Bosne i Hercegovine o ovoj temi bila zakazana i ranije, imao isti stav i podržao prijedlog, dodajući da su to tehnička pitanja, a ne da neko ne želi da proglasi Dan žalosti u BiH.

  • Politika

  • 14. Avg. 2023  

  • 2

Vijeće ministara BiH na današnjoj sjednici nije donijelo odluku o proglašenju Dana žalosti u BiH nakon trostrukog ubistva u Gradačcu: Protiv su bili ministri iz RS iako je jutros Nenad Nešić tvrdio da će podržati odluku jer je to tragedija za cijelu Bosnu i Hercegovinu, piše Ljudski.ba.

Obrazloženje ministara iz RS je da je ovaj entitet već srijedu na ovom području proglasio Danom žalosti i pozvao Vladu FBiH da učini isto.

Vlada RS je tokom trajanja vanredne sjednice Vijeća ministara poslala saopštenje da 16. august proglašavaju Danom žalosti na području bh. entiteta RS, te su pozvali Vladu Federacije Bosne i Hercegovine da učini isto.

Ovakvom odlukom se još jedom umanjuje značaj države Bosne i Hercegovine, a odluke prebacuju na entitetski nivo.

Da se tragedija koristi u političke svrhe potvrdio nam je Nešič koji je samo nemkoliko sati ranije izjavio da će podržati odluku, o čemu je Ljudski.ba izvjestio.

"Podržaćemo proglašenje Dana žalosti u BiH. Riječ je o tragičnom događaju koji je pogodio ne samo Gradačac i BiH nego i cijeli region, pa i šire, tako da ne vidim ništa sporno u tome da Dan žalosti bude proglašen i na nivou BiH", rekao je Nešić.

On je naveo da se u nekim medijima postavlja pitanje zašto Dan žalosti nije proglašen prije, Nešić je rekao da bi on, da je sjednica Vijeća ministara Bosne i Hercegovine o ovoj temi bila zakazana i ranije, imao isti stav i podržao prijedlog, dodajući da su to tehnička pitanja, a ne da neko ne želi da proglasi Dan žalosti u BiH.

Podsjećamo, danas na dan dženaze i ukopa Nizame Hećimović Dan je žalosti u Tuzlanskom kantonu i Brčkom.

Nju je podsjećamo prvo pretukao pa ubio Nermin Sulejmanović koji je potom ubio još dvije osobe, nekoliko ranio i na kraju izvršio samoubistvo.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...