PODRŠKA U BORBI PROTIV RUSIJE: SAD šalje Ukrajini novu sigurnosnu pomoć vrijednu 200 miliona dolara

"Stojimo uz Ukrajinu, rame uz rame", rekao je Lindner novinarima.

  • Evropa

  • 14. Avg. 2023  

  • 0

Sjedinjene Američke Države u ponedjeljak su saopćile da će poslati Ukrajini novu sigurnosnu pomoć u vrijednosti od 200 miliona dolara.

Pomoć uključuje streljivo protuzračne odbrane, topničke granate, protuoklopno oružje i dodatnu opremu za čišćenje mina, rekao je američki državni sekretar Antony Blinken u izjavi, navodi France 24.

Njemački ministar finansija Christian Lindner izjavio je u ponedjeljak da je njegova zemlja "rame uz rame" s Ukrajinom, u njegovoj prvoj posjeti Kijevu od početka rata.

Lindner, čiji put nije bio unaprijed najavljen, rekao je po dolasku da će održati "vrlo konkretne" razgovore s ukrajinskim dužnosnicima o tome kako njemačko ministarstvo finansija može podržati Ukrajinu sada i u budućnosti.

"Stojimo uz Ukrajinu, rame uz rame", rekao je Lindner novinarima.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...