BN TV, N1, CAPITAL I BUKA ODGOVORILI NA DODIKOVE PRIJETNJE: "Razmatramo kolektivne tužbe..."

Etiketirajući ove četiri medijske kuće kao “neprijatelje srpskog naroda” i “rušiteljima Republike Srpske” Milorad Dodik je dao signal desetinama hiljada svojih glasača, sljedbenika, članova SNSD-a, koalicionih partnera, ali i institucijama koje kontroliše

  • Društvo

  • 14. Avg. 2023  

  • 0

Redakcije televizija BN i N1, te portala Capitala i Buke ocjenjuju da je posljednji napad i prijetnje koje je protiv ovih medija iznio predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik na konferenciji za novinare u subotu u Banjaluci, otvoreni institucionalni poziv za progon i linč novinara.

Etiketirajući ove četiri medijske kuće kao “neprijatelje srpskog naroda” i “rušiteljima Republike Srpske” Milorad Dodik je dao signal desetinama hiljada svojih glasača, sljedbenika, članova SNSD-a, koalicionih partnera, ali i institucijama koje kontroliše da se na bilo koji način obračunaju sa zaposlenim radnicima BN TV, N1, Capitala i Buke.

“Odlučno odbacujemo sve optužbe koje je iznio predsjednik RS, a za uvrede i napade razmatramo mogućnost kolektivne tužbe. Pozivamo Ministarstvo unutrašnjih poslova RS da pokrene proceduru i fizički zaštiti naše redakcije i medijske radnike, te da se javno izjasni da li postoji zvanična naredba o praćenje naših novinara, odnosno da li smo predmet istrage s obzirom da je predsjednik RS rekao da nas prate”, istakle su četiri redakcije u zajedničkom saopštenju.

Kažu da izmišljanje miliona koji su stigli za rušenje Republike Srpske nije vrijedno ni komentarisanja, jer predstavlja klasično skretanje pažnje sa stvarnih problema u zemlji o kojima će ove četiri redakcije, kao i do sada, nastaviti da profesionalno izvještavaju bez obzira na konstantne napade, uvrede, huškanje i stvaranje ambijenta u kojem je poželjno udariti novinara, što prema poslednjoj anketi, smatra ispravnim čak 74 posto građana RS.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...