SELEKTOR BEĆIRAGIĆ U STRAHU OD NAJGOREG SCENARIJA: „Nadam se da će Poljaci i Portugalci odigrati fer…“

Najefikasniji u reprezentaciji BiH bili su Nurkić sa 17, Lazić sa 15 i Musa sa 13 poena.

  • Sport

  • 15. Avg. 2023  

  • 2

Košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine je u drugom kolu turnira pretkvalifikacija za Olimpijske igre u Gliwicama poražena od Poljske sa 85:76.

Košarkaši BiH su nakon pobjede nad Portugalom upisali poraz od domaćina turnira, i nakon dva kola imaju polovičan učinak te će mjesto u polufinalu tražiti u posljednjem kolu protiv Mađarske.

Poljaci su veći dio susreta imali prednost koja se kretala uglavnom oko deset poena razlike, a sredinom posljednje četvrtine 23 poena. Izabranici selektora Adisa Bećiragića dva puta su uspijevali da priđu na četiri, odnosno tri poena, ali su tada uslijedile serije Poljaka koji su se vraćali na dvocifrenu prednost. Na kraju su ipak uspjeli da ublaže poraz sa 23 na prihvatljivih devet poena razlike. 

Najefikasniji u reprezentaciji BiH bili su Nurkić sa 17, Lazić sa 15 i Musa sa 13 poena.

Poljake su predvodili Ponitka i Sokolowski  sa po 22 poena.

Nakon utakmice, izjavu za medije dao je selektor reprezentacije BiH Adis Bećiragić.

"Mi smo večeras imali tešku utakmicu protiv Poljske. Izuzetno smo loše igrali u napadu. To nas je dovelo u paniku gdje nismo mogli da podnesemo pritisak koji su Poljaci napravili na nas. Šutirali smo katastrofalno od kojih je 80% bilo šuteva na kojima smo bili sami.Onda smo ulazili u komplikovane akcije. Pravili smo određene greške u odbrani koje su apsolutno protiv naše koncepcije igranja. Čestitam Poljacima, svaka vrsta matematike sada igra. Sve ekipe moraju biti maksimalno koncentrisane. Nadam se da će Poljaci i Portugalci odigrati fer. Nadam se da ćemo u finalu igrati sa Poljacima", rekao je Bećiragić. 

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...