BEOGRAĐANKA MARIJA S BOLESNIM SINOM (11) DOŠLA U DOM ZDRAVLJA U DALMACIJI: Reakcija doktora je ostavila bez teksta

Sve u svemu, more je divno, njen sin je svaki dan plivao, a najviše ronio. Ništa, kaže, nije ukazivalo da će se nešto loše dogoditi.

  • Hronika

  • 16. Avg. 2023  

  • 0

Beograđanki se razboljelo dijete na odmoru u Hrvatskoj, postupak liječnika u Kninu ostavio je sve u nevjerici – tako je Blic najavio priču s Marijom koja je bila na ljetovanju u Hrvatskoj.

U nastavku kažu:

Ljetovanje je za sve sinonim za odmor i kvalitetno provedeno vrijeme gdje “punimo baterije”. No, uvijek se može dogoditi nešto nepredviđeno da taj odmor pretvori u noćnu moru, pogotovo ako niste uplatili zdravstveno osiguranje.

Ovo se upravo dogodilo Mariji J., majci iz Beograda koja je sa sinom (11) otišla na godišnji odmor u Hrvatsku. Tačnije, otišli su kod rodbine u Knin i odatle svaki dan odlazili na Jadran.

Marija kaže za “Blic” da su odlučili da odu na more u augustu. Sve u svemu, more je divno, njen sin je svaki dan plivao, a najviše ronio. Ništa, kaže, nije ukazivalo da će se nešto loše dogoditi.

“Jedno jutro moj se sin probudio i požalio se na jake bolove u uhu. Odmah sam znala koji je razlog. Mora da je dobio upalu uha jer je ronio bukvalno bez prestanka”, kaže Marija.

Odlučila je da će, budući da nema osiguranje, pokušati otići u lokalnu apoteku i zatražiti antibiotik. No, tamo je naišla na opravdano odbijanje, te su je uputili doktoru.

Prema njenim riječima, najbliža privatna zdravstvena ustanova je čak u Šibeniku, koji je od Knina udaljen dobrih 30 do 45 minuta vožnje. Zbog toga je odlučila okušati sreću u državnom Domu zdravlja Knin. To je, kaže, jedini dom zdravlja u Kninu koji je od nje udaljen nekoliko minuta hoda.

“Nisam mogla vjerovati šta se dogodilo”

“Odmah sam sa sinom otišla u Dom zdravlja, a bolovi u uhu su se pojačavali pa sam se zabrinula. Tamo sam zatekla skoro praznu čekaonicu u kojoj je bilo samo petoro ljudi”, kaže ona za “Blic”.

Zamolila je ljude da preko reda ode do medicinske sestre kako bi dobili informacije. No, kada je sestri rekla što se dogodilo i odakle je došla, da nema ni zdravstveno osiguranje, već samo srpsku putovnicu, uslijedio je ugodan šok!

“Sestra mi je najljubaznije rekla da se ništa ne brinem i da će odmah otići doktoru. Brzo se vratila i rekla da uđem s djetetom preko reda, da neće biti problema. Doktor je pregledao mog sina, i to ne samo da što prije završi. Posvetio se potrazi za adekvatnim antibiotikom. Tažio je koji su najbolji za malu djecu, jer ipak je to opća praksa, a tu su uglavnom odrasli. Na kraju mi ​​je dao antibiotske kapi s tačnim uputstvom kako da ih ukapam svom sinu”, oduševljeno priča za “Blic” ova Beograđanka.

Dodaje i da nije ništa platila, te da joj nisu traženi nikakvi dokumenti.

“E, to je bio pravi primjer ljudske humanosti i spremnosti da se pomogne potpunom strancu u nevolji. Zahvalna sam što još ima takvih ljudi, a vjerujem da će ih biti sve više”, zaključuje Marija.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...