SUMANUTE TVRDNJE LJUBIŠE ĆOSIĆA: „Međunarodna zajednica stavila Federaciju BiH u svoj eksperiment, Republika Srpska je…“

Nastavlja se takmičenje političara na vlasti u bh. entitetu Republika Srpska u pokušaju odbrane lika i djela Milorada Dodika.

  • Politika

  • 18. Avg. 2023  

  • 4

Gradonačelnik Istočnog Sarajeva Ljubiša Ćosić (SNSD) rekao je da podizanje optužnice protiv predsjednika bh. entiteta Republika Srpska Milorada Dodika i v.d. direktora Službenog glasnika RS-a Miloša Lukića predstavlja pokušaj međunarodnog intervencionizma u pravni sistem.

-Pokušavaju da unište pravni sistem kroz Tužilaštvo i Sud BiH i iza svega stoji tzv. visoki predstavnik i dio međunarodne zajednice, rekao je Ćosić za RTRS.

-Međunarodna zajednica stavila je Federaciju BiH u svoj međunarodni eksperiment, igrajući se čitavo vrijeme sa tim entitetom, dok je, s druge strane, Republika Srpska u kontinuitetu stabilna.

Optužnica je jasan pokušaj da se obezvrijedi volja građana koji su izabrali predsjednika, kao i poslanike koji su donijeli zakone koji štite interese Srpske, a za koje je predsjednik potpisao ukaz.

Ovo nije udar na pojedince, ovo je udar na instituciju predsjednika Republike Srpske, kazao je Ćosić.

On je rekao da iza svega stoji namjera promjene Ustava u pravcu smanjenja nadležnosti Republike Srpske, te da je to potpuno pogrešno i nedopustivo.

Ćosić je rekao da su građani Istočnog Sarajeva zabrinuti pritiscima na Republiku Srpsku 28 godina nakon potpisivanja Dejtobnskog sporazuma.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...