"NAJVIŠE MI JE ŽAO USPOMENA": Izgorio stan udovice Olivera Ivanovića, niko od komšija nije primjetio dim (FOTO)

Milena je živjela u stanu sa sinom Bogdanom, kog je dobila s Oliverom Ivanovićem.

  • Regija

  • 18. Avg. 2023  18. Avg. 2023

  • 0

Policija je odnijela punu torbu dokaza iz požarom uništenog stana Milene Ivanović, državnog sekretara u Ministarstvu turizma i omladine i udovice Olivera Ivanovića.

Kako se može vidjeti na fotografijama, dio unutrašnjosti stana je u potpunosti izgorio. I dalje nisu poznate nesvakidašnje okolnosti pod kojima je izbio ovaj požar, koji komšije, kako tvrde, nisu osjetile niti prijavile iako se pretpostavlja da je duže tinjao.

Ispituje se da li su vatru koju niko od komšija nije prijavio izazvale neispravne instalacije, a dok to ne bude potvrđeno analizama, istraga je usmjerena i na najgoru mogućnost, da je požar podmetnut.

Dala izjavu u policiji

"Bila sam u policiji, dala sam izjavu i završila sve formalnosti. Sada samo čekam da se istraga završi da bismo vidjeli šta se zaista dogodilo", rekla je Milena.

Nakon pregleda stana i utvrđivanja mjesta gdje je požar izbio, a to se desilo u spavaćoj sobi, radnici protivpožarne službe i kriminalističke tehnike izuzeli su s lica mjesta specifične tragove požara i fiksirali tragove koji mogu biti u vezi s pretpostavljenim uzrokom. U ovakvim slučajevima traže se i tragovi stopala, ali i mikrotragovi koji ukazuju na prisustvo zapaljivih tečnosti, kao što su vlakna ili dijelovi tkanine.

Podsjetimo, Milena je živjela u stanu sa sinom Bogdanom, kog je dobila s Oliverom Ivanovićem. Ona je ispričala da je u vrijeme kad je izbio požar bila u Novom Sadu s partnerom Igorom Jurićem, osnivačem Centra za nestalu i zlostavljanu djecu, a po povratku zatekla uništen stan.

Požar nije buknuo, nego je tinjao dugo, kao da je bio projektovan da bude primjećen dugo nakon što je izbio. Milena Ivanović ispričala je da je razgovarala s komšijama o tome.

"Rekli su da se osećala neka paljevina i mislili su da nekom gori ručak. Tu nije bilo plamena da bi se to vidjelo. Dok nisam došla kući, niko nije ništa primjetio. Zbog oluje sam zatvorila sve prozore, a da je bilo više vazduha, izgorio bi čitav sprat", navela je Milena.

"Žao mi je uspomena"

Prema njenim riječima, izgorili su namještaj, kao i njena i odjeća sina Bogdana, a navela je da joj je najviše žao uspomena koje je u tom stanu stvarala i čuvala.

Milena kaže da je njen sin Bogdan teško podnio sve što se desilo, a iako je mali, dao je sve od sebe da utješi majku.

"Bio je jako potresen. Za njega je najgore da se sekiram. Sve je to za njegovu glavicu previše. Mi odrasli sve možemo da kanališemo, a djeci je teže. Šta da radim, takva mu je sudbina. Da neke stvari mogu da promjenim, da utičem, ja bih, ali, nažalost, nemam tu mogućnost. Kad ne može nazad, naprijed mora", rekla je Milena, piše Republika.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...