UZP VRIJEDNOSTI HDZ-a: Radikalni Čović odustao od integracija u NATO, jer otvorenih očiju sanja Tuđmanove banovine!

Od NATO-a, što se tiče radikalnog Čovića, po svoj priči nema ništa!

  • Mini market

  • 18. Avg. 2023  

  • 3

Dragi prijatelji, osmišljamo i gradimo svoju budućnost kroz najveće civilizacijske vrednote, istovremeno kroz europske integracijske procese osiguravajući potpunu ustavnu jednakopravnost i legitimno predstavljanje hrvatskoga naroda, kao najmalobrojnijeg konstitutivnog naroda u BiH, na svim razinama u BiH, piše novinska agencija Patrija.

Hrvatski narod može biti ponosan da predvođen HDZ-om BiH ima ulogu predvoditelja svih pozitivnih procesa u BiH i prepoznatljivost ključnog jamca opstojnosti bosanskohercegovačkog društva kao poželjnog okruženja za život”.

Ovako je, između ostalog, Dragan Čović danas čestitao 33. godišnjicu osnutka HDZ-a.

I već na prvo čitanje vidljivo je da je lider radikalnog HDZ-a odustao do atlantskih, odnosno integracija Bosne i Hercegovine u NATO Savez. Jer, u čestitki, a sve češće i u javnim istupima, Čović spominje isključivo evropske integracije.

Možda bismo i pomislili da je riječ o utjecaju Milorada Dodika, što dijelom nije isključeno, ali će prije biti da se Čović vodi onim paklenim planom o cijepanju Bosne i Hercegovine na srpsku i hrvatsku oblast. Pa ko veli, kad će već pripojiti veći dio Federacije Hrvatskoj, a ona je NATO članica, nema ni potrebe da se više to spominje

No, zanimljiva je brzina tog političkog zaokreta radikalnog Dragana Čovića. Jer, prije samo četiri mjeseca, odgovarajući partneru Dodiku Čović je poručivao: “NATO put ne može biti zaustavljen! Za nas su ključne euroatlantske integracije. Za to nema alternative”.

Tako je Čović govorio u travnju, a u kolovozu je “zaboravio” šta je govorio, pa isključio NATO.

Čitaju li međunarodni predstavnici u našoj zemlji Čovićeve poruke ne znam, ali bi se svakako trebali zabrinuti porukama “predvodnika euroatlantskih integracija” u kojima atlantskog nema ni u tragovima.

Zanimljivo bi bilo čuti stavove diplomata SAD i Velike Britanije oko tog pitanja, jer, ukoliko je Čović siguran da od NATO-a nema ništa pa ga više ne spominje, postavlja se pitanje kakav to scenario spremaju za Bosnu i Hercegovinu?

A Čović nije neinformisan, još manje je šeprtljav pa da mu NATO ispadne iz integracija. Jasno je da zna da su te integracije ili na najdužem strategijskom štapu ili magla kojom se omamljuje sarajevska politička scena. A na toj sceni su Čovićevi partneri koji se ubiše od ponavljanja u situlu Gebelsa, kako su oni tobože vratili BiH na mjesta odlučivanja i kako su time potakli euroatlantske integracije.

Od NATO-a, što se tiče radikalnog Čovića, po svoj priči nema ništa!

No, još je jedna porukica skrivena u rečenicama Čovićeve čestitke. Lider radikalnog HDZ-a kaže da osmišljaju i realizuju civilizacijske vrednote. Valjda misli na zločince koji su išli putem kojim i HDZ u stvaranju Herceg-Bosne, kao prostora kroz koji bi se cijepala Bosna i Hercegovina.

Govori li Čović o civilizacijskim vrijednostima koje zastupaju Sanja Vlaisavljević i Lidija Bradara u pokušaju rehabilitacije ratnih zločinaca. A i Čović je takve dočekivao i sa njima slavio. Ili Čović misli na Heliodrom, u kojem je nekada držao ključeve katanca, a danas logorašima ne dozvoljava posjetu.

I treća stavka. Radikalni Čović tvrdi da hrvatski narod može biti siguran u opstojnost dok je HDZ-a. A otkad je Čovićevog HDZ-a hrvatski narod je malobrojniji za najmanje dvije trećine.

Pa je stoga i laicima jasno da kada Čović priča o jednakopravnosti i legitimnom predstavljanju govori isključivo o okupaciji institucija Bosne i Hercegovine za potrebe njenog konačnog cijepanja. Jer, trend kojim broj Hrvata u BiH opada do 2030. godine učinit će da neće moći izabrati ni pola onog što danas biraju. Osim ako ne izvrše ustavno - pravno nasilje i ne uvedu aparthejd.

Ali, to nisu ni evropske, ni civilizacijske vrijednosti. To su obilježja radikalnog HDZ-a pod zastavom UZP-a. Zato Čoviću i jeste jedino preostalo da pod lažnom zastavom evropskih vrijednosti sa Dodikom pokuša završiti proces podjele BiH i ispuniti Tuđmanovu želju.

NATO i priča o zločinima počinjenim tokom stvaranja HDZ-a, su opterećenje koje može ugroziti demokršćansku misiju na kojoj su istovremeno i Čović i Schmidt i Plenković.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...