OGLASILA SE AMERIČKA AMBASADA: "Poginuli su u tragičnoj nesreći na vrhu planine Igman, pokušavajući da stignu do Sarajeva..."

Njihovo naslijeđe istrajava dok BiH nastavlja svoj put ka budućnosti ispunjenoj nadom i samopouzdanjem, poručili su iz Ambasade na Twitteru.

  • Društvo

  • 19. Avg. 2023  

  • 1

Dana 19. augusta 1995. godine, američke diplomate ambasador Robert Frasure, Joseph Kruzel i pukovnik Samuel Nelson Drew, zajedno sa francuskim vojnikom Stephanom Reaultom, poginuli su u tragičnoj nesreći na vrhu planine Igman, pokušavajući da stignu do Sarajeva kako bi pregovarali o okončanju brutalnog rata.

Slika

Danas se sjećamo i pozdravljamo njihovu žrtvu u potrazi za mirom u Bosni i Hercegovini. Njihovo naslijeđe istrajava dok BiH nastavlja svoj put ka budućnosti ispunjenoj nadom i samopouzdanjem, poručili su iz Ambasade na Twitteru.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...