SEDAM OSOBA IZA REŠETAKA: Vozila ukradena u EU prepravljali i prodavali u Srbiji

U okviru policijske akcije, zaplijenjeni su luksuzni automobili, kamperi i kombiji

  • Hronika

  • 19. Avg. 2023  

  • 0

Policija u Srbiji je uhapsila sedam osoba na području Kraljeva i Loznice, a tragaju za još jednim osumnjičenim, zbog sumnje da su kao dio organizovane kriminalne grupe izvršili više krivičnih djela, uključujući prevaru, pranje novca, falsifikovanje i prikrivanje, u nekoliko zemalja Evropske unije.

U okviru policijske akcije, zaplijenjeni su luksuzni automobili, kamperi i kombiji.

Osobe koje su uhapšene se terete da su krali vozila na teritoriji zemalja Evropske unije, zatim ih dovozili u Srbiju, gdje su ih modifikovali u posebnim garažama i radionicama, nakon čega su ih prodavali i ostvarivali značajan finansijski dobitak, saopštili su iz MUP-a Srbije.

Tokom pretrage stanova i radionica osumnjičenih osoba, otkriveno je i konfiskovano nekoliko desetina hiljada evra i značajne sume dinara, ilegalno posjedovano oružje i municija, kao i velika količina auto-dijelova.

Takođe, pronađeni su uređaji za elektronsko modifikovanje identifikacionih brojeva na šasijama i motorima, kao i većina falsifikovanih dokumenata i lažnih registarskih tablica.

Uz policijsko zadržavanje do 24 sata uhapšenima slijede krivične prijave.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...