NEVJEROVATNE SNIMKE IZ TURSKE: Pogledajte kako danas izgleda grad Hatay koji je u februaru pogodio razorni zemljotres (VIDEO)

Poginulo je više od 59.000 ljudi. Među njima je bio i ganski nogometni reprezentativac Christian Atsu, o čemu je „Slobodna Bosna“ ranije izvijestila.

  • Evropa

  • 20. Avg. 2023  

  • 0

Snažan potres i brojni naknadni potresi pogodili su južnu i središnju Tursku te sjevernu i zapadnu Siriju 6. februara 2023. u 04:14 po lokalnom vremenu.

Epicentar je bio 34 kilometra zapadno od turskog grada Gaziantepa, a magnituda je iznosila 7,8 MW.

Taj potres bio je najsmrtonosniji i najsnažniji potres u povijesti Turske od onog kraj Erzincana 1939., te drugi najjači u povijesti Turske, nakon potresa koji je 1668. zahvatio sjevernu Anatoliju.

 Također je bio najsmrtonosniji potres u povijesti Sirije od potresa kraj Alepa 1822. te najsmrtonosniji u svijetu od potresa na Haitiju 2010.

Osim u Turskoj i Siriji, potres je uzrokovao štetu u Izraelu, Libanonu i Cipru.

Poginulo je više od 59.000 ljudi. Među njima je bio i ganski nogometni reprezentativac Christian Atsu, o čemu je „Slobodna Bosna“ ranije izvijestila.

Pogledajte kako to područje izgleda danas.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...