ISPLIVALI DETALJI JUTROŠNJE TRAGEDIJE U ŽIVINICAMA: U sobi bila maloljetna unuka, morala preći preko mrtvih tijela (VIDEO)

Nezvanično saznajemo da je Tahira izbacila Mevludina iz kuće prije 4 dana. Za vrijeme tragedije, maloljetno dijete nalazilo se u kući odnosno unuka koja je bila sa svojoj nanom.

  • Hronika

  • 21. Avg. 2023  

  • 0

Nakon što je javnost u Bosni i Hercegovini potresena novim slučajem porodičnog nasilja u kojem je muškarac pucao u partnericu, a potom je i sebi oduzeo život, nadležno tužilaštvo Tuzlanskog kantona saopćilo je najnovije informacije.

Iz ove pravosudne institucije su naveli:

“Postupajući tužilac Kantonalnog tužilaštva TK-a izdao je naredbu za obdukciju tijela postradalih T.Č. i M.A., te nalog za vršenje provjera vezano za vatreno oružje, kojim je djelo počinjeno, u smislu da li se radi o oružju za koje je izdata dozvola za držanje i nošenje oružja.

Isto tako, možemo potvrditi da je u porodičnoj kući gdje se desio događaj zatečeno malodobno dijete, koje je u srodstvu sa stradalom ženom, u rad je uključen i Centar za socijalni rad Živinice, dijetetu je ukazana psihološka pomoć, te je izmješteno na sigurno, do dolaska roditelja – staratelja, koji se nalazi na radu u inostranstvu”, naveli su u saopćenju.

Kako saznaje portal Crna-Hronika poznat je identitet nastradalih osoba. Riječ je o Mevludinu A. i Tahiri Č. koji su bili u ljubavnoj vezi a problem najveći problem bio je Mirsadom alkohol i ljubomora. Živjeli su u Tahirinoj kući, a na ulaznim vratima Mevludin je počinio ovaj strašni čin piše Crna-Hronika.

Nezvanično saznajemo da je Tahira izbacila Mevludina iz kuće prije 4 dana. Za vrijeme tragedije, maloljetno dijete nalazilo se u kući odnosno unuka koja je bila sa svojoj nanom.

Naš portal saznaje da je Mevludin danima prijetio Tahiri, a uputio joj je preko 27 uznemirujućih poziva. Tahira je bila na svadbi svoje kćerke u Njemačkoj, te se vratila u Živinice. Nakon popratka sa aerodroma, Tahira je sa unukom (5) vratila se svojoj kući.

Nakon što je Mevludin saznao za njen povratak, otišao je odmah na njena vrata te je likvidirao nakon kraće svađe. Tragedija se desila na ulaznim vratima njene porodične kuće u kojoj su do prije par dana živjeli zajedno.

Na Mevludinovom Facebook profilu postavljene su sve njihove zajedničke fotografije sa ljubavnim pjesmama i citatima. Niko nije ni slutio da će do ovoga doći.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...