OBORILI REKORD: Promet putnika na međunarodnom aerodromu skočio za 50 posto...

Godine 2020. primio je samo 25,9 miliona putnika, što je bio veliki pad u odnosu na 86 miliona prethodne godine.

  • Ekonomija

  • 22. Avg. 2023  22. Avg. 2023

  • 0

Promet putnika na međunarodnom aerodromu u Dubaiju skočio je 50 posto u prvoj polovici godine, nadmašivši razine prije pandemije, saopćio je u utorak aerodrom.

Dubai, najprometniji aerodrom na svijetu za međunarodne putnike prije Covid-19, imao je 41,6 miliona posjeta u šest mjeseci do juna, nešto više od broja zabilježenog u prvoj polovici 2019., stoji u saopćenju.

Broj putnika također bilježi povećanje od 50 posto u odnosu na 27,9 miliona zabilježenih u istom razdoblju prošle godine.

- Dok se oporavljamo s prometom koji premašuje razine prije pandemije, i dalje ostajemo predani osiguravanju da svaki gost koji putuje kroz naš aerodrom ode s osmijehom - rekao je Paul Griffiths, izvršni direktor Dubai Airports, navodi AFP.

Prognoze putnika za ovu godinu povećane su na 85 miliona, s 83,6 miliona.

- Dubai Airports je optimističan u pogledu razine potražnje i očekuje rekordne brojke i tokom zimske sezone - stoji u saopćenju ove kompanije.

Aerodrom u Dubaiju nakratko je bio zatvoren za komercijalne letove od marta do jula 2020., ali je bio jedno od prvih putničkih središta koje je ponovo otvoreno nakon pandemije.

Godine 2020. primio je samo 25,9 miliona putnika, što je bio veliki pad u odnosu na 86 miliona prethodne godine.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...