U PRVOJ UTAKMICI PLAY OFF-a ZA KONFERENCIJSKU LIGU: Aston Villa pregazila Hibernian

Uvijek je zanimljivo kada Englezi i Škoti igraju jedni protiv drugih, međutim, ovog puta su gosti iz Birminghema bili mnogo bolji rival.

  • Sport

  • 23. Avg. 2023  

  • 0

Aston Villa odigrala je fenomenalnu utakmicu u borbi za ulazak u Konferencijsku ligu. U play-offu prve utakmice bili su bolji od Hiberniana u Edinburghu sa čak 5:0. Hat-trick upisao je Ollie Watkins, dok su još zabili Leon Bailey i Douglas Luiz po jedan, tako da bi revanš u Birminghamu trebao biti samo formalnost.

Uvijek je zanimljivo kada Englezi i Škoti igraju jedni protiv drugih, međutim, ovog puta su gosti iz Birminghema bili mnogo bolji rival.

Meč na Easter Roadu završen je rezultatom 0:5.

Blistao je prvi strijelac gostiju Ollie Watkins. Postigao je tri gola, dva na asistencije francuskog internacionalca Lucasa Dignea. Mrežu nemoćnog veterana na golu Hibsa, 38-godišnjeg Davida Marshalla, pogađao je u 17, 33. i 48. minutu.

Po jedan gol postigli su Leon Bailey u 42. minutu (i njemu je asistirao Lucas Digne) i Douglas Luiz iz penala u 74. minutu.

Nema sumnje da će revanš na Villa Parku biti samo formalnost.

Prije meča u centru pažnje bio je kapiten gostiju i škotski reprezentativac John McGinn pošto je svojevremeno upravo iz Hibsa prešao u Aston Villu.

Danas je odigran još jedan meč play-offa za Ligu konferencije – Spartak Trnava i Dnipro odigrali su nerješeno 1:1. Gosti iz Ukrajine su utakmicu završili sa čak dva igrača manje.

Revanš mečevi su na programu 31. augusta.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...