BRODOLOM BEOGRAĐANA: Težak poraz Partizana u Danskoj

Crno-bijele očekuje praktično “nemoguća misija” kada je plasman u grupnu fazu LK u pitanju.

  • Sport

  • 24. Avg. 2023  

  • 1

Fudbaleri Partizana doživjeli su bolan poraz u prvoj utakmici četvrtog kola kvalifikacija za Ligu konferencije. Izabranici Igora Duljaja poraženi su rezultatom 5:0 na gostovanju danskom Nordsjaellandu, a utisak je da je srpski predstavnik mogao da bude poražen i znatno ubjedljivije, piše Sport Klub.

Crno-bijele očekuje praktično “nemoguća misija” kada je plasman u grupnu fazu LK u pitanju.

Od starta meča bilo je evidentno da domaćin na stadionu “Right to Dream Park” igra bolje, ali se nije mogao naslutiti apsolutni krah beogradskog kluba.

Već u 11. minutu je Frese doveo Nordsjaejlland u vodstvo poslije smušene reakcije odbrane Duljajevog tima.

U sastavu Partizana nije bilo Kristijana Belića zbog crvenog kartona koji je dobio protiv Sabaha na prethodnom duelu.

O tome kako se rezultatski kreće Partizan, najbolje svjedoči činjenica da je 2018. godine tim iz Humske igrao dvomeč kvalifikacija za Ligu Evrope upravo sa Nordsjaellandom i da je prošao dalje sa obe pobede. U 2023. godini ishod nije mogao biti različitiji.

Crno-bijeli su u prethodnoj rundi eliminisali Sabah iz Azerbejdžana, uprkos činjenici da su na prvom meču izgubili sa 2:0. U Beogradu su posle boljeg izvođenja penala obezbjedili nastavak takmičenja u najmlađem evropskom klupskom takmičenju.

I Nordsjaelland je u prva dva kola bio slobodan, a u trećoj rundi je porazio rumunski FCSB ukupnim rezultatom 2:0. U prvom meču u Bukureštu nije bilo golova, a prolaz dalje Dancima je donela pobjeda u Farumu.

Crno-bijeli su u prva tri kola Superlige Srbije osvojili sedam bodova – posle remija sa ekipom TSC, savladali su Vojvodinu i niški Radnički. Što se tiče Nordsjaellanda, trenutno su drugi na tabeli danske Superlige sa 12 osvojenih bodova iz pet utakmica.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...