USPJEŠNE PRIČE: Firma iz BiH na listi vodećih svjetskih dobavljača u autoindustriji

U prošloj godini, prosječan broj radnika je bio 581, a ukupan prihod skoro 70 miliona KM

  • Ekonomija

  • 26. Avg. 2023  

  • 0

Dopredsjednik Vanjskotrgovinske komore Bosne i Hercegovine dr.sc. Vjekoslav Vuković i sekretar Asocijacije metalske i elektro industrije Adela Vukotić-Terek posjetili su kompanije Kolektor CCL d.o.o. Laktaši i Mikroelektronika A.D. Banja Luka.
Kolektor CCL d.o.o. Laktaši je podružnica globalne kompanije koja se bavi dizajnom, razvojem i proizvodnjom komutatora, alata i indukcijskih komponenti.

Na nivou koncerna, u skoro 60 godina iskustva, Kolektor je postao globalni dobavljač mobilnih komponenti i sistema za automobilsku industriju, te su dodali programe i izvan automobilske industrije u procesu diverzifikacije i globalizacije i proširili se na druge kontinente.

Do sada je Kolektor proizveo više od 10 milijardi komutatora što ga stavlja na listu vodećih svjetskih dobavljača.

„Upotreba komutatora je naša svakodnevnica, svaki put kada se pritisne neko dugme u autu ili na kućanskom aparatu komutatori koji su integralni dio elektro motora omogućuju njihov rad,“ rekao je generalni direktor Kolektora CCL Predrag Zorić.

U Bosni i Hercegovini KOLEKOR posluje i proizvodi na tri lokacije – Laktaši, Prijedor i Srbac. U prošloj godini, prosječan broj radnika je bio 581, a ukupan prihod skoro 70 miliona KM. Iako se radi o impresivnim rezultatima, predstavnici KOLEKTORA su tokom posjete istakli da su druge vrijednosti, poput obrazovanja i društveno odgovornog poslovanja, koji se ne iskazuju u brojevima, mnogo važnije.

Lider na komercijalnom tržištu

Mikroelektronika A.D. nastala je na temeljima jedne od najvećih i najmodernijih kompanija u Jugoistočnoj Evropi.

Transformišući se iz područja vojne industrije, u kojoj je razvojna funkcija bila dominantna, a kvaliteta i pouzdanost proizvoda presudni, u komercijalnu industriju, Mikroelektronika A.D. postala je lider na komercijalnom tržištu kao proizvođač orijentiran prema praćenju i ispunjenju zahtijeva krajnjeg korisnika, nudeći mu ne samo proizvode već i sistemska rješenja u skladu s njegovim potrebama, a na bazi i dalje izuzetno jakog razvojnog potencijala i definisane politike upravljanja kvalitetom.

„Danas nudimo novu generaciju proizvoda za kontrolu i upravljanje potrošnjom električne energije i pratećih softverskih rešenja koji se svojom funkcionalnošću i kvalitetom pozicioniraju među vodeće proizvode na svjetskom tržištu. Vrhunsku kvalitetu uređaja i usluga garantujemo svojim visokostručnim kadrovima, odličnom tehničkom opremljenošću, kao i dugogodišnjim prisustvom na tržištu,“ istakao je zamjenik generalnog direktora Mikroelektronike A.D. Goran Praštalo.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...