ŽELJKO KOMŠIĆ O PRESUDI EVROPSKOG SUDA U SLUČAJU "KOVAČEVIĆ PROTIV BiH": "Ovo je pobjeda građanskog koncepta"

"Sasvim logična i očekivana odluka Suda za ljudska prava u Strasbourgu“, kaže Komšić

  • Vijesti

  • 27. Avg. 2023  

  • 8

Nakon što su objavljeni detalji presude Evropskog suda za ljudska prava u Strazburu u predmetu "Slaven Kovačević protiv BiH" uslijedile su reakcije.

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Željko Komšić za Vijesti.ba dao je komentar na presudu. Komentar prenosimo u nastavku.

"Sasvim logična i očekivana odluka Suda za ljudska prava u Strasbourgu. Zapravo, još jedna u nizu odluka koje potvrđuju da živimo u diskriminatorskom uređenju, mimo svih standarda koji važe u iole demokratskim zemljama.

Ono sto je važno i što stalno treba ponavljati ljudima jeste da BiH sigurno neće postati članica EU, bez obzira sta ko pričao, dok se ne provedu sve odluke Suda za ljudska prava!

To nam je svima rečeno bezbroj puta i bilo bi dobro kada bi svi, kako domaći tako i strani “prijatelji”, to bez suvišnog licemjerja i laži, otvoreno kazali narodu u BiH. Bilo bi to korisno ako ništa drugo da napokon izađemo iz ovog začaranog kruga laži, licemjerja, besmislenog spinovanja i gubljenja vremena u kojem se za uspjeh proglašavaju lažni kompromisi sa fašizmom i šovinizmom!

"Ipak je ovo pobjeda građanskog koncepta", rekao je Komšić za Vijesti.ba.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 8

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...