NOVI PRAVILNIK O KORIŠTENJU TELEFONA: Inspektori SIPA dobijaju mobitele od 1 KM

Prema važećem Pravilniku o korištenju telefona koje je Vijeće ministara usvojilo početkom avgusta 2019. godine drastično je srezan iznos sredstava koje SIPA može iskoristiti za troškove korištenja službenih fiksnih telefona.

  • Ekonomija

  • 29. Avg. 2023  

  • 0

Agencija za istragu i zaštitu BiH (SIPA) nakon što Vijeće ministara izmijeni Pravilnik o korištenju telefona moći će svojim inpektorima nabaviti mobilne telefone u vrijednosti od po jednu marku, saznaje CAPITAL.

U Incijativi o dopuni Pravilnika o korištenju telefona dostavljenoj na razmatranje i usvajanje Vijeću ministara predviđa se dodatni stav koji se odnosi na SIPA-u.

„U članu 5. dodaje se stav koji kaže da Agencija za istragu i zaštitu BiH može nabaviti mobilne aparate od operatera u vrijednosti od po jednu KM u svrhu uključivanja istih u jedinstvenu VPN (Virtual Private Network) mrežu”, navodi se u prijedlogu.

Prema važećem Pravilniku o korištenju telefona koje je Vijeće ministara usvojilo početkom avgusta 2019. godine drastično je srezan iznos sredstava koje SIPA može iskoristiti za troškove korištenja službenih fiksnih telefona.

Državna agencija za istrage i zaštitu imala je maksimalni godišnji iznos troškova korištenja službenih fiksnih telefona u visini od 180.000 KM. Taj iznos zamjenjuje se iznosom od 130.000 KM“, navodi se u važećem Pravilniku o korištenja telefona u institucijama BiH.

Interesantno je da je Vijeće ministara još 16. marta ove godine Zaključak kojim je zadužio Ministarstvo finansija i trezora da pripremi prijedlog dopuna Pravilnika o korištenju telefona i dostavi ga na razmatranje i usvajanje.

Prijedlog dopuna tog Pravilnika tek od juče je dostupan javnosti na platformi e-konsultacije. Prije upućivanja Pravilnika pred Vijeće ministara na usvajanje, precizira se u obrazloženju, biće pribavljena mišljenja Kancelarije za zakonodavstvo Vijeća ministara i Sektora za budžet Ministarstva finansija i trezora.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...