SANJA VULIĆ KAO DA NIJE ČULA ZA KRIMINALIZACIJU KLEVETE: "Ramo Isak je strani plaćenik, MUP KS pod uticajem američkog ambasadora i njemačkog turiste Schmidta"

Reagirajući na izjavu Isaka da će MUP Federacije BiH uraditi sve iz svoje nadležnosti da ne dozvoli najavljeno okupljanje na entitetskoj liniji, a u slučaju potrebe bit će zatražen i angažman međunarodnih snaga, Vulićeva je izjavila za Srnu:

  • Vijesti

  • 31. Avg. 2023  31. Avg. 2023

  • 6

Šef Kluba poslanika SNSD-a u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Sanja Vulić poručila je federalnom ministru unutrašnjih poslova Rami Isaku da bi, s obzirom na funkciju koju obavlja, trebao da zna da on ne može donositi odluke na teritoriji Republike Srpske.

“Ramo, drži se svog entiteta i svojih nadležnosti. Jasno nam je da su i Isak i MUP Kantona Sarajevo pod uticajem Michaela J. Murphya, njemačkog turiste Christiana Schmidta i sličnih, ali to ne mijenja činjenicu da oni mogu isto da rade i na prostoru Republike Srpske. Republika Srpska ima svoje predstavnike Ministarstva unutrašnjih poslova /MUP/ koji nisu strani poslušnici. Da li će biti okupljanja i skupova podrške na teritoriji Republike Srpske odlučit će srpski narod u koordinaciji sa MUP-om Srpske”, poručila je Vulićeva.

Reagirajući na izjavu Isaka da će MUP Federacije BiH uraditi sve iz svoje nadležnosti da ne dozvoli najavljeno okupljanje na entitetskoj liniji, a u slučaju potrebe bit će zatražen i angažman međunarodnih snaga, Vulićeva je izjavila za Srnu:

“Srbi nisu vandali, niti divljaci, već srboljupci i patriote, narod koji je odan svojoj otadžbini, Republici Srpskoj i svom predsjedniku. Turista Schmidt vam se slobodno šetka po Sarajevu, a Srbi ne mogu doći u ‘kvazi glavni grad’, jer ste vi tako odlučili!? Sutra ćete vidjeti šta je ljubav srpskog naroda, šta je patriotizam. Gledajte i učite, a nemojte samo klimati glavom raznim Murphyima i turistima”, istakla je Vulićeva.

Između ostalog, ona je izvrijeđala i Ramu Isaka te navela kako je on “strani plaćenik”.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 6

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...