MIRO LAZOVIĆ, DIREKTNO: "Bolje da je ambasador Murphy šutio o presudi Kovačević, samo je ohrabrio Čovića i Dodika!"

Ambasador Murphyi je, podsjećamo, kazao da provođenje presude suda u Strazburu u predmetu Kovačević protiv Bosne i Hercegovine zavisi isključivo od političkih lidera u BiH.

  • Politika

  • 31. Avg. 2023  

  • 11

Neka oprosti gospodin Michael Murphy, američki ambasador u BiH, ali bi bilo bolje da nije ni komentarisao presudu Suda za ljudska prava iz Strazbura po apelaciji Slavena Kovačevića, poručuo je danas Miro Lazović, predsjednika Foruma parlamentaraca 1990. na izjavu ambasadora Murphyija o presudi Kovačević protiv BiH.

Ambasador Murphyi je, podsjećamo, kazao da provođenje presude suda u Strazburu u predmetu Kovačević protiv Bosne i Hercegovine zavisi isključivo od političkih lidera u BiH.

"Ako stranke odbijaju bilo šta od toga, to će biti jako teško, gotovo nemoguće da se to uradi. Zavisiće od toga kako oni procjenjuju svoju pregovaračku poziciji i da li su spremni ili ne uraditi to. Cijena za ljude u BiH biće ogromna, ako političari ne istupe i prihvate odgovornost i ne rade u najboljem interesu građana", istakao je Murphy.

Lazović mu na sve to odgovara: "Svojim stavom samo je ohrabrio protivnike presude, pogotovo Čovića i Dodika a lidere TROJKE oslobodio odgovornosti jer oni bi kao htjeli implementirati presudu ali to neće njihovi koalicioni partneri HDZi SNSD".

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 11

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...