MUSIN KONTRASKUP NIJE DOBIO DOZVOLU POLICIJE: Održat će se simbolično okupljanje ispred Fahdove džamije

Musa je objavio da će ipak biti održano samo simbolično okupljanje ispred Fahdove džamije u 17:00 sati.

  • Vijesti

  • 01. Sep. 2023  

  • 1

Iako je aktivista Sanin Musa pozvao građane na protestno okupljanje i mirnu šetnju prema entitetskoj liniji na Dobrinji gdje će se okupiti i Dodikove pristalice, MUP Kantona Sarajevo je obustavilo te aktivnosti, izvještava Klix.ba.

Musa je objavio da će ipak biti održano samo simbolično okupljanje ispred Fahdove džamije u 17:00 sati.

"Iako sam mislio da danas idemo u mirnoj šetnji prema tzv. međuentitetskoj liniji na Dobrinji, ipak ćemo se samo okupiti u 17.00 pred Fahdovom džamijom, kao što je najavljeno i napraviti mirni skup. Policija KS nam neće dozvoliti da idemo dalje odatle, što mi je iskreno žao! Volio sam doći na metar od tih fašista, da se malo pogledamo oči u oči. Ne bi im taj pogled baš bio prijatan", napisao je na Facebooku Musa.

Građane je pozvao da mu se pridruže ispred Fahdove džamije i sa sobom ponesu zastave i državna obilježja.

"Ipak, pokazali smo ovih dana da u ovim narodu nije sve pomrlo, da ima budnih, za državu BiH spremnih, i da nismo repa bez korijena", zaključio je Musa.

Podsjetimo, u nekoliko gradova SNSD danas organizira protestni skup s ciljem podrške Miloradu Dodiku protiv kojeg je podignuta optužnica, koja je poslata na doradu.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...