STEVANDIĆ U NEVJERICI: "Dok vodimo borbu za RS, opozicija želi da stvori unutrašnju političku krizu"

"Žele da zaštite "odluke" nelegitimnog Christiana Schmidta..."

  • Politika

  • 01. Sep. 2023  

  • 1

Dok mi vodimo borbu za Republiku Srpsku, opozicija želi da stvara unutrašnju političku krizu, rekao je za RTRS predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nenad Stevandić.

"Opozicija broji 26 poslanika, znači nisu imali većine ni u svojim redovima. To je najbolji znak da su se oni odlučili na politiku performansa", rekao je Stevandić.

Naglasio je da opozicija vodi politiku pokašaja da se kriza iz FBiH izmjesti u Srpsku.

 

"Žele da zaštite "odluke" nelegitimnog Christiana Schmidta i "odluke" Ustavnog suda BiH", naveo je Stevandić.

Stevandić je komentarisao i najavu opozicije da će ponovo zatražiti održavanje posebne sjednice, jer tvrde da je njihov prvi zahtjev neosnovano odbijen i da su prekršeni Zaključci Narodne skupštine o Ustavnom sudu BiH.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...