NENAD STEVANDIĆ ZAPRIJETIO: "Ako napadnete bilo kojeg Srbina nećete dočekati ništa bolje u RS"

Protesti pod sloganom “Granica postoji” održani su jučer na međuentitetskoj granici kod Istočnog Sarajeva, Lopara, Doboja i Nevesinja.

  • Politika

  • 02. Sep. 2023  

  • 10

Predsjednik Narodne skupštine RS Nenad Stevandić poručio je povodom napada na Teslićane u Jelahu kod Tešnja da niko ne smije da napada građane RS, jer je to cijena mira i stabilnosti u BiH.

"Mi druge ne napadamo i ne smije niko ubuduće da napadne bilo kog Srbina koji je nešto mirno radio, obilježavao ili putovao", rekao je Stevandić novinarima u Bihaću, komentarišući napad u Jelahu na vozila sa Teslićanima koji su se vraćali iz Doboja sa protesta podrške Miloradu Dodiku.

On je istakao da svi koji napadnu bilo koga iz RS treba da znaju da ne mogu očekivati za sebe nešto bolje u RS.

Vozila i autobusi su prvo udarani šakama, nakon čega su gađani predmetima rekao je ranije jedan od svjedoka, prenosi “Srna”.

Protesti pod sloganom “Granica postoji” održani su jučer na međuentitetskoj granici kod Istočnog Sarajeva, Lopara, Doboja i Nevesinja.

Okupljenih nekoliko stotina građani blokirali su saobraćaj na pola sata u znak protesta zbog odluke MUP-a Kantona Sarajevo da Odboru za zaštitu prava Srba u FBiH ne izda dozvolu za protest pred Tužilaštvom BiH zbog podizanja optužnice protiv predsjednika Srpske Milorada Dodika i vršioca dužnosti direktora “Službenog glasnika Republike Srpske” Miloša Lukića.

Optužnicu protiv Dodika i Lukića Tužilaštvo BiH podiglo je zbog nesprovođenja odluka visokog predsta

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 10

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...