PROBLEMI OKO OPOZIVA MANDIĆA; NS I SDP TVRDE: "Komisija u Općini Centar nije sposobna zakonski sprovesti referendum do 17. septembra"

Tvrde da Komisija ovim propustom ne omalovažava samo Općinsko vijeće nego i krši Pravilnik o upotrebi izvoda iz Centralnog biračkog spiska.

  • Politika

  • 03. Sep. 2023  

  • 0

Referendum za opoziv načelnika Općine Centar Sarajevo Srđana Mandića zakazan je za 17. septembar. Iz Naše stranke i SDP-a Centar tvrde da u ovom roku nije moguće zakonski sprovesti proceduru referenduma.

"Komisija za provođenje postupka opoziva morala je biti oformljena i započeti sa radom najkasnije do 18. avgusta, što se nije desilo. Ovim propustom prekršeno je Uputstvo za provođenje postupka opoziva, koju je usvojilo Općinsko vijeće", navodi se u saopćenju.

Tvrde da Komisija ovim propustom ne omalovažava samo Općinsko vijeće nego i krši Pravilnik o upotrebi izvoda iz Centralnog biračkog spiska.

"Pridržavanje zakonom propisanih procedura niti u jednom momentu ne smije biti ugroženo. Postaje nam jasno da Komisija za provođenje postupka opoziva načelnika Općine Centar nije u stanju sprovesti fer i pošten referendum, tako da ih pozivamo da podnesu ostavke" poručuju NS i SDP Centar", navodi se.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...