MUNDOBASKET: Slovenija pala u četvrtfinalu, Kanada zakazala susret sa Srbijom

Utakmicu je obilježila sjajna igra sa obje strane, a tome svjedoči potpuno izjednačen rezultat od 50:50 nakon prvih 20 minuta igre.

  • Sport

  • 06. Sep. 2023  

  • 0

Košarkaši Kanade plasirali su se u polufinale Mundobasketa nakon što su savladali Sloveniju rezultatom 100:89.

Utakmicu je obilježila sjajna igra sa obje strane, a tome svjedoči potpuno izjednačen rezultat od 50:50 nakon prvih 20 minuta igre.

Dončić je u prve dvije dionice predvodio Slovence sa 14 poena, dok je Prepelič dodao 11. Gilgeous-Alexander bio je najbolji pojedinac Kanade u prvom poluvremenu sa 13 poena.

Tokom treće četvrtine Kanada je ta koja je uspjela napraviti osjetnu razliku ui polovinom trećeg dijela vodila je rezultatom 67:55.

Slovenija se nakon tog zaostatka morala osloniti na šut za tri poena. Pogađali su gotovo iz svih oružja, ali su jednakom mjerom uzvraćali i Kanađani, pa je minut pred kraj treće četvrtine razlika narasla i na 16 poena razlike, ali su Slovenci uspjeli na 10 minuta do kraja da smanje razliku na podnošljivih minus devet poena (81:71).

U posljednjoj četvrtini Slovenci su sve vrijeme uspijevali da drže rezultatski priključak, ali očito je bilo kako su Dončić i drušvo potrošili previše energije i nisu u završnici mogli stići zaostatak koji je na kraju  iznosio 11 poena razlike (100:89).

Najbolji u redovima Kanade bio je Gilgeous-Alexander sa 31 poenom, 10 skokova i 4 asistencije. U redovima Slovenije najbolji je bio Luka Dončić sa 26 poena, 4 skoka i 5 asistencija, ali je meč okončao prije kraja utakmice zbog pet skupljenih prekršaja.

(N1)

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...