STAŠA KOŠARAC PRIJETI: "Ako Schmidt nastavi sa provokacijama, moguće povlačenje iz institucija"

On je naveo da Christian Schmidt nema ni pravo ni legitimitet da bilo šta govori o Republici Srpskoj, o njenom rukovodstvu i institucijama.

  • Politika

  • 11. Sep. 2023  

  • 4

Zamjenik predsjedavajućeg Savjeta ministara BiH Staša Košarac rekao je da će, ukoliko Christian Schmidt nastavi sa "provokacijama", pozvati srpske predstavnike da se povuku iz rada u institucijama BiH.

“Sutra sam u 10.00 časova u Istočnom Sarajevu zakazao sastanak sa srpskim predstavnicima na nivou Savjeta ministara i otvoreno ćemo razgovarati o ovoj mogućnosti. Smatram da je bespredmetno da i dalje budemo u zajedničkim institucijama ako se nastave napadi na Republiku Srpsku, njenog predsjednika i institucije, kao i sa kršenjem Ustava i Dejtona – naglasio je Košarac.

On je naveo da Christian Schmidt nema ni pravo ni legitimitet da bilo šta govori o Republici Srpskoj, o njenom rukovodstvu i institucijama.

“Uzurpator Scmidt konačno da shvati – neka prestane da nas provocira! Republika Srpska vas neće! Niste dobrodošli! Nećemo nasjesti na provokacije nedobronamjernog stranca, koji se lažno predstavlja kao visoki predstavnik”. istakao je Košarac u objavi na Instagramu.

On je naveo da Republika Srpska ima legalne i legitimne institucije, demokratski kapacitet u odlučivanju i uvijek postupa u skladu sa Ustavom i Dejtonom sporazumom, te da građani Republike Srpske stoje uz predsjednika Republike Milorada Dodika i njegovu politiku u zaštiti Republike Srpske.

“Nikada nećemo pristati na to da nam mešetar Schmidt kroji pravila. S kojim pravom se on okomio na institucije Republike Srpske i njenu imovinu, koju žele da nam uzmu? S kojim pravom bi taj nesrećnik Schmidt da prekraja izbornu volju građana Republike Srpske?! Јedino što Schmidt uspijeva jeste da dodatno komplikuje i otežava odnose u BiH. Njegovo bahato, podlo i bezobrazno ponašanje mora prestati odmah! – konstatovao je Košarac.

Podsjetimo, Milorad Dodik nedavno je izjavio da je policiji izdao uputsva da ukoliko Christan Schmidt bude boravio na teritoriji Republike Srpske visoki predstavnik bude uhapšen i protjeran. Nakon oštrih reakcija ali i najave visokog predstavniak da će uskoro doći u Banjaluku, Dodik je promijenio ploču i kazao da će visokog predstavnika “gađati jajima”. 

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...