Vijesti
MALO KIŠE, PA NOVI PREOKRET: Evo kakvo nas vrijeme očekuje u narednih nekoliko dana
Prije 13 min0
Gotovo da ne postoji osoba koja ne voli kuhani kukuruz. Međutim, uvijek se postavlja pitanje koliko je potrebno kuhati kukuruz kako bi bio mekan kod konzumiranja.
Gastro
13. Sep. 2023 13. Sep. 2023
0
Stručnjaci kažu da se svježi, mladi kukuruz kuha kraće. Ne bi trebalo da se kuha duže od deset pa do 20 minuta.
Kako biste skuhali kukuruz sa korom, stavite ga u kipuću vodu i kuhajte otprilike 25 minuta.
Prije uklanjanja kore, pričekajte da se dovoljno ohladi. Ono što ćete primijetiti kako je kukuruz lakše oguliti kada se skuha.
Savjet:
Listove kore (komušinu) možete staviti na dno lonca i onda na to klipove, i tako opet idući red. Zbog toga ćete možda kuhati koju minutu duže, ali kukuruz će dobiti specifičan okus.
Zamrznuti kukuruz kuhajte duže. Ako se poželite kukuruza tokom zime i imate pri ruci samo zamrznuti iz hladnjaka, onda valja znati kako bi ga trebalo nešto duže kuhati. Kada ih dodate u kipuću vodu potrebno ih je kuhati minimalno od 20 do 30 minuta.
Ako kukuruz nije u klipu nego su zrna, onda im treba manje, dovoljno je od 10 do 15 minute kuhanja.
Vijesti
MALO KIŠE, PA NOVI PREOKRET: Evo kakvo nas vrijeme očekuje u narednih nekoliko dana
Prije 13 min0
Društvo
URNEBESNI OGLAS NASMIJAO JE ČITAV REGION: "Prodajem auto jer mi je žena ugradila sise i usta, neće više da vozi šaltač..."
Prije 8h0
Hronika
OGLASILI SE IZ POLICIJE: Pucnjava u tuzlanskom naselju Miladije, muška osoba nađena mrtva
Prije 8h0
Mini market
MEĐUNARODNA ZAJEDNICA KASNO NA KOSOVO STIŽE: Zapad konačno shvatio da Vučić nije faktor stabilnosti, ali kasno - naoružan je do zuba!
Prije 8h0
Gastro
JEDNOSTAVNO (I) UKUSNO, MOŽE BITI NA STOLU ZA POLA SATA: Salata od pečenih paprika sa...
29. Sep. 20230
Gastro
TRIK FRANCUSKOG KUHARA: Na brzinu spremite izvrstan ručak i iznenadite ukućane… (VIDEO)
29. Sep. 20230
Gastro
ZA RUČAK, VEČERU ILI UŽINU, POTPUNO JE SVEJEDNO: Na brzinu napravite izvrsne kolutića sa feta sirom, obožavaju ih sve generacije (VIDEO)
Prije 23h0
Gastro
SPECIJALITET BOSANSKE KUHINJE: Napravite vrhunski kadaif prema tradicionalnoj recepturi, nema šanse da ne uspije… (VIDEO)
28. Sep. 20230
trenutak ...
Komentari - Ukupno 0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.