PRVI ČOVJEK UEFA-e ALEKSANDAR ČEFERIN:  „To su kriminalci i idioti koji su se organizirali, otišli u Atinu čak dva dana prije utakmice…“

-Naravno, neće ih biti na Svjetskom prvenstvu u boćanju jer ih neće vidjeti više od 100 ljudi. Svi prate nogomet - zaokružio je Čeferin.

  • Sport

  • 17. Sep. 2023  

  • 0

Nešto više od mjesec dana prošlo je od nereda u Ateni uzrokovanih obračunom Bad Blue Boysa te navijača AEK-a i Panathinaikosa. Jedna osoba izgubila je život, uhapšeni Hrvati raspoređeni su u više zatvora, istraga je još u toku, a o svemu se po prvi put oglasio i Aleksander Čeferin.

Prvi čovjek UEFA-e dotaknuo se različitih tema u velikom intervjuu za N1 Slovenija, a između ostalog, raspravio je i o nesretnoj situaciji u glavnom gradu Grčke. Kazao je da Dinamo kako klub nije mogao predvidjeti ovu situaciju.

- U ovom slučaju radi se o tragediji, ali Dinamo nije ni znao da je ova skupina navijača otputovala u Atenu. To su kriminalci i idioti koji su se organizirali, otišli u Atenu čak dva dana prije utakmice i zatim napravili to što su napravili - započeo je predsjednik krovne nogometne organizacije, a onda poručio da nema smisla kazniti klub zbog neodgovornosti pojedinaca:

- Bi li zbilja bilo ispravno kazniti klub i 99,9 posto nevinih navijača zbog nekoliko idiota koji su sada u zatvoru? Kako je Dinamo mogao znati da su neki huligani i kriminalci u dva sata ujutro sjeli u unajmljeni kombi i krenuli prema Grčkoj? - retorički se zapitao Čeferin.

Objasnio je i zašto na je na snazi bila zabrana pristupa gostujućih navijača tribinama.

- Tako je odlučila naša Komisija za sigurnost i ja se slažem s tim. Dinamo kao klub uopće nije bio uključen u stegovni postupak- odluku smo donijeli na temelju nalaza sigurnosnih službi.

Kaže, nesretna zbivanja pokrenula su nove rasprave po pitanju bolje sutrašnjice, a razgovarao je i s državnim vrhom Hrvatske.

- Sada smo konačno, zbog par tragičnih događaja koji su se dogodili, počeli o tome aktivno razgovarati s europskim zemljama. U tome nam je hitno potrebna pomoć države. O tome sam razgovarao s hrvatskim ministrom i premijerom. Vrlo su odlučni i odlučni da to zaustave. U slučaju bilo kakvih rasističkih, ustaških ili sličnih simbola i povika, takvi će biti udaljeni sa stadiona i zabranjen im je pristup nogometnim utakmicama. Tako bi, po meni, trebalo biti svugdje. Moramo ujediniti pravila za cijelu Europu. U UEFA-i vidimo i znamo puno, ali malo više možemo i sami. Kažnjavamo samo klub ili reprezentaciju, ali to nije dovoljno jer to su idioti kojima je svejedno ako im reprezentacija izgubi. Na utakmice idu samo da demonstriraju svoju idiotsku ideologiju. Naravno, neće ih biti na Svjetskom prvenstvu u boćanju jer ih neće vidjeti više od 100 ljudi. Svi prate nogomet - zaokružio je Čeferin.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...