POTPUNI HAOS U VLASTI ZE-DO KANTONA: Kasumović zaratio protiv SDP-a, u centru sukoba borba za fotelje 

Ozlojeđeni Kasumović, napisao je uvredljiv status na svom Facebook profilu protiv SDP-ovog ministra Sinanovića a navodno je na ulici prijetio i SDP-ovom vijećniku Amelu Šišiću, što je ovaj prijavio MUP-u Zeničko-dobojskog kantona kantona.  

  • Politika

  • 19. Sep. 2023  

  • 4

Gradonačelnik Zenice i lider partije BHI-KF, Fuad Kasumović, burno je reagirao nakon što je kantonalni ministar policije Benjamin Sinanović povukao s današnje sjednice odlku o imenovanju policijskog komesara na čijem je postavljenju Kasumović snažno insistirao.

Ozlojeđeni Kasumović, napisao je uvredljiv status na svom Facebook profilu protiv SDP-ovog ministra Sinanovića a navodno je na ulici prijetio i SDP-ovom vijećniku Amelu Šišiću, što je ovaj prijavio MUP-u Zeničko-dobojskog kantona kantona.  

Kasumović je na Facebook stranici između ostalog napisao da Sinanović nije imenovao policijskog komesara zbog prijetnji federalnog ministra Rame Isaka.  

GRADONAČELNIK ZENICE IZVRIJEĐAO SDP-ovog MINISTRA

Kasumović je napisao: 

"Tragom medijskog istupa 'HRABROG' ministra unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona Benjamina Sinanovića (SDP) koji je, između ostalog, poručio kako 'Novog komesara MUP-a ZDK neće izabrati Fuad Kasumović', dužan sam poručiti sljedeće... 

Prije svega, 'HRABRI' ministre, Vi ni u mjesnoj zajednici ne biste mogli vršiti neku funkciju jer ste očigledno nesposoban i neuk kadar. Podsjećam vas da ste bili u mome uredu, zajedno sa premijerkom Amrom Mehmedić, kada smo razgovarali da kriminalni MUP vratimo u okvire normalnog funkcioniranja i u službu građana. Tada smo govorili da se podhitno mora smijeniti tadašnji komesar Rusmir Šišić, te smo govorili da ćemo očistiti kriminalni MUP. Međutim, tom prilikom ste mi rekli da to ne smijete uraditi jer će vas Ramo Isak provozati u gepeku, zbog čega sam tada, izrevoltiran jer nemate hrabrosti, psovao i rekao - 'j... te onaj ko te postavio na to mjesto'. 

Također, radite dugo u policiji pa bi trebalo da znate kako policijskog komesara ne postavlja gradonačelnik nego da postoji Nezavisni odbor koji provodi konkursnu proceduru, upućuje prijedlog ministru za imenovanje komesara i to prvorangiranog i drugorangiranog, a koji potom prijedlog upućuje Vladi ZDK koja donosi konačnu odluku. Ono za što danas niste imali HRABROSTI. 

To što je Nermina Nikšića ucijenio Ramo Isak da zadržite kriminalni MUP, a što vi pokušavate sada opravdati kojekakvim budalaštinama, to možete tako pričati u svome selu iz kojeg dolazite. 'HRABRI' ministre, sram te bilo, ne smiješ imenovati policijskog komesara, čovjeka sa impozantnom biografijom i dugogodišnjim radnim iskustvom u policiji. Takve ljude koje je postavio SDP, baš poput tebe, treba vam biti na sramotu. 

I na kraju, a što je još jedna potvrda koliko si HRABAR. Naime, slagao si javnost da si imao izdvojeno mišljenje prilikom Odluke o smjeni policijskog komesara Rusmira Šišića. To je čista laž! Ova Odluka donesena je jednoglasno, što najbolje govori o tvojoj HRABROSTI koje ti, očigledno je, itekako nedostaje. 

Sve protiv čega smo se borili u kampanji, SDP ostavlja da ŽIVI. Zašto, razmislite?", naveo je Kasumović.

SINANOVIĆ SVE NEGIRAO 

No, nedugo nakon toga oglasio se kantonalni minister policije Banjamin Sinanović koji je Kasumoviću poručio da nikada neće postupati mimo zakona i da nikada neće biti marioneta u tuđim rukama. 

"Ovo nije moj prvi sukob sa Kasumović Fuadom u ovih osam mjeseci rada kantonalne Vlade. Još prije nekoliko mjeseci na sjednici koordinacionog tijela svih predsjednika stranaka koalicionih partnera, gdje smo prisustvovali i mi članovi Vlade tražio je i prijetio mojom smjenom. Naravno razlog tome je što nisam dozvolio da budem igračka u njegovim niti bilo čijim rukama s kojom će neko upravljati iz sjene, niti ću to dozvoliti ikada, sve ostalo su izmišljotine i laži kako bi me diskreditirao. Nikada neću postupati mimo zakona i utvrđenih zakonskih procedura niti ću to tražiti od svojih saradnika, ne zato što se bojim već zato što mi to savjest ne dozvoljava. Upravo se on nalazi zajedno sa svojim saradnicima na optuženičkim klupama optužen za ozbiljan kriminal i sudnica im mala, jedva svi stanu", naglasio je Benjamin Sinanović. 

PRIJETNJE NA ULICI?

U polemiku se uključio i SDP-ov vijećnik Amel Šišić, koji je kazao kako ga je danas Fuad kasumović verbalno napao u centru Zenice.  

Na svom Facebook profilu Šišić je napisao:  

"Poštovane Zeničake i Zeničani, u kakvom stanju se nalazi naš grad najbolje pokazuje ovo danas što se meni desilo! 

U 18:12 h zaprimio poziv sa meni nepoznatog broja(063 693 982) . Nakon mog javljanja predstavio se gospodin Fuad Kasumović, gradonačelnik grada Zenice kojom prilikom mi je uputio prijetnje: 'Još me jednom spomeni, vidjet ćeš, Allaha mi. Svojom se politikom bavi'! 

Ne znam šta je uzrok ovakvog njegovog ponašanja ali ovo ne dolikuje prvom čovjeku četvrtog grada po veličini u BiH. 

Prijetnje sam po završetku poziva prijavio MUP-u ZDK. Ovom prilikom želim da vas obavijestim da ću nastaviti sa svojim radom kao i do sada i da ću bez obzira na prijetnje i pritiske ostati dosljedan i boriti se za ono što je dobro za naš Grad. Želim da vas upoznam sa čime se sve susreću vijećnici koji ne rade onako kako to želi gospodin Fuad Kasumović. Ukoliko se nešto desi mojoj porodici i meni da znate da iza toga stoji lično gradonačelnik grada Zenice gospodin Fuad Kasumović", naveo je Šišić u svojoj objavi. 

Vijećnik Šišić i Kasumović su ranije ovog mjeseca također imali "okršaj" nakon što je Amel Šišić javno negodovao radi odnosa gradonačelnika Kasumovića prema SDP-u. 

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...