TURCI IMAJU NOVOG SELEKTORA: Italijanska legenda debitira protiv Hrvatske

Ugovor je potpisan, a iz Turskog nogometnog saveza najavili su novo razdoblje

  • Sport

  • 21. Sep. 2023  

  • 0

Turski nogometni savez službeno je objavio da je ovoga četvrtka potpisao trogodišnji ugovor s novim selektorom muške seniorske reprezentacije. To je Vincenzo Montella (49), donedavni trener tamošnjeg prvoligaša Adane Demirspora. Montella je, podsjetimo, bio glavni kandidat za upražnjenu funkciju nakon što su se Turci odlučili zahvaliti dosadašnjem selektoru Stefanu Kuntzu.

Službeno predstavljanje Montelle zakazano je za sljedeću srijedu u 14 sati po lokalnom vremenu u Istanbulu.

Montella, igračka legenda Rome i nekadašnji italijanski reprezentativni napadač dosada je trenersku karijeru gradio u svojoj domovini. Bio je trener Rome, Catanije, Fiorentine, Sampdorije i Milana, prije no što će kratko preuzeti španskog prvoligaša Sevillu.

U turski nogomet došao je u septembru 2021. godine, a na klupi Adane zadržao se dvije sezone, nakon čega je uslijedio sporazumni raskid ugovora.

Montella će svoj debitantski nastup na klupi Turske imati protiv Hrvatske. Dvoboj se igra u Osijeku, na Pampasu, 12. oktobra. Tursku, trenutno drugoplasiranu reprezentaciju u kvalifikacionoj grupi za Euro 2024., do kraja kvalifikacija potom čekaju još domaći ogled s Latvijom, baš u Adani, te za kraj u novembru gostovanje kod Walesa.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...