"ON NEMA PRAVO DA DRŽI PREDAVANJA": Dodik komentarisao Schmidtove izmjene zakona

"Schmidt pripada narodu čiji pripadnici su počinili Holokaust", kaže Dodik

  • Politika

  • 21. Sep. 2023  

  • 5

Predsjednik bh. entiteta RS Milorad Dodik je, komentarišući izmjene Zakona o Memorijalnom centru, rekao danas u Zvorniku "da njemački turista Christian Schmidt nema pravo da drži predavanja, pogotovu što dolazi iz naroda čiji su pripadnici počinili Holokaust".

Dodik je rekao da Schmidt “igra igru” i ni sam “ne zna šta radi”.

"To je za nas nebitno, kakav Memorijalni centar, neka ga nosi sa sobom", poručio je Dodik, odgovarajući na novnarsko pitanje o Schmidtovskim zakonskim izmjenama kojim je predviđeno formiranje “instituta za nauku i obrazovanje”.

Dodik je rekao da Schmidt nema pravo da o ovoj temi drži predavanja.

"Dođe ti čovjek koji je potomak fašista i naroda koji je počinio Holokaust i da nama drži predavanja na tu temu!?", prokomentarisao je Dodik.

Visoki predstavnik u Bosni i Hercegovini Christian Schmidt jučer je rekao da je nametnuo izmjene Zakona o Memorijalnom centru u Potočarima kojim je predviđeno formiranje Instituta za nauku i obrazovanje, a najavio je i pravljenje registra ratnih zločinaca i zabranu njihovog imenovanja na funkcije.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 5

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...