NAPETA SITUACIJA NA GRANICI LIBANA I IZRAELA: Napadnut buldožer, libanska vojska odgovorila dimnim bombama

Libanska vojska saopćila je da je istom mjestom odgovorila na napad dimnim bombama koji su izraelske snage izvele na njeno osoblje na granici.

  • Svijet

  • 23. Sep. 2023  

  • 0

Libanske snage odgovorile su na provokativni napad izraelskih snaga na granici te dvije bliskoistočne države, prenosi Anadolija.

Libanska vojska saopćila je da je istom mjestom odgovorila na napad dimnim bombama koji su izraelske snage izvele na njeno osoblje na granici.

Agencija NNA javlja da je izraelska vojska prekršila takozvanu granicu “plave linije“ pod kontrolom Privremenih mirovnih snaga Ujedinjenih nacija u Libanu (UNIFIL) i dimnim bombama napala buldožer i kopač koji pripadaju libanonskoj vojsci.

Navedeno je da je na isti način libanska vojska odgovorila i na napad u pograničnom regionu Bastara na jugu zemlje.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...