IZRAEL IZVODI NAPADE NA LIBAN: Danas izvršili i racije na teritoriji susjedne zemlje

Kao odgovor, Izrael je vršio racije unutar libanske teritorije.

  • Svijet

  • 06. Jan. 2024  

  • 0

Dopisnik Al Jazeere javlja da je izraelska vojska pogodila područje Qalia, južno od libanonskog grada Tira.

Kao odgovor, Izrael je vršio racije unutar libanske teritorije.

Izraelske snage sada odgovaraju zračnim napadima kako bi dale do znanja Hezbollahu da su spremne za konflikt, piše Al Jazeera.

U posljednjih nekoliko sedmica su izraelski premijer Benjamin Netanyahu, te ministar odbrane Yoav Gallant, koji je upravo ove sedmice bio u posjeti pograničnim gradovima na sjeveru, izjavili da je Izrael spreman upotrijebiti bilo koji vid sile ako Hezbollah nastavi s napadima na sjeverne granice.

Premijer je ranije rekao da bi Bejrut mogao biti još jedna Gaza ako Hezbollah nastavi i da znaju da libanonski narod ne bi želio vidjeti još jedan rat poput onog iz 2006. godine, koji je bio prilično razoran za zemlju.

U međuvremenu je izraelska vojska u Khan Younisu, u Gazi, proširila je svoje operacije, pokušavajući napredovati prema glavnim stambenim četvrtima u gradu, koji se smatra jednim od najtežih gradova za borbu za izraelske vojnike.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...