ADVOKAT RADULOVIĆ POTVRDIO: "Salko Zildžić priznao krivnju, dobit će godinu kućnog zatvora"

Zastupnika u Parlamentu Federacije Bosine i Hercegovine Salku Zildžića terete za nedozvoljenu proizvodnju, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija

  • Politika

  • 23. Sep. 2023  

  • 0

Salko Zildžić zaključio je sporazum o priznanju krivice sa Višim javnim tužilaštvom u Užicu po kojem je prihvatio kaznu od godinu dana kućnog zatvora, potvrdio je za Faktor Zildžićev advokat Ljubiša Radulović.

Podsjećamo, zastupnika u Parlamentu Federacije Bosine i Hercegovine Salku Zildžića terete za nedozvoljenu proizvodnju, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija, jer mu je na Graničnom prijelazu Bajina Bašta nađen pištolj i municija za koje nema dozvolu nadležnog organa Srbije.

"Taj sporazum će morati potvrditi Viši sud u Užicu, a ukoliko se to desi pritvor se prekida i on izlazi na slobodu. Očekujem da će to ročište biti održano u toku naredne sedmice. Nakon toga uslijedit će presuda, odbrana i tužilaštvo se odriču prava na žalbu te presuda postaje pravosnažna", kaže Radulović.

Pravosnažna presuda, dodaje Radulović, preko Ministarstva pravde Srbije se šalje na izvršenje u Bosnu i Hercegovinu nadležnom Ministarstvu pravde po Ugovoru o međunarodnoj saradnji.

"Dakle, presuda se izvršava u BiH, a po Krivičnom zakonu BiH, kazna kućnog zatvora se može zamijeniti za novčanu kaznu", zaključio je Radulović.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...