PROTEST "SRBIJA PROTIV NASILJA": "Vlast u ovoj zemlji pala 3. i 4. maja, ali niko joj nije rekao“

"Režim Aleksandra Vučića bio je gluv, nem i slep na našu bol i naše urlike..."

  • Regija

  • 23. Sep. 2023  23. Sep. 2023

  • 1

Počeo je 21. po redu protest „Srbija protiv nasilja“, saobraćaj u centru Beograda je zatvoren pada kiša i puše vjetar, ali građani su se svakako okupili ispred Skupštine Srbije.

Na početku protesta građanima se obratio novinar Smiljan Banjac.

„Kriza u zemlji ogleda u sve težem ekonomskom položaju svih naših građana, ali se može najbolje videti u odsustvu sluha da se ispunjavanjem zahteva protesta ‘Srbija protiv nasilja’ učini sve da se  tragedije poput onih u „Ribnikaru“ i okolini Mladnoevca nikada više ne dogode“, rekao je Banjac.

Nakon njega građanima se obratila pravnica Sofija Mandić iz CEPRIS-a.

Ona je rekla da je vlast u ovoj zemlji pala 3. i 4. maja, ali niko joj nije rekao. 

„Pala je onda kada su reagovali onako oholo na najveću tragediju koja se desila Srbiji u miru. Zatim su četiri meseca ignorisali naše zahteve i samo nastavili svoj slobodan pad“, rekla je ona.

Nakon Sofije Mandić građanima se obratila Jelena Mihajlović iz Pećinaca, čija su djeca godinu dana bila isključena iz vrtića, poručila je u emotivnom obraćanju da je došlo vrijeme za veliko čišćenje Srbije od svog đubreta koje se nakupilo od početka vladavine Aleksandra Vučića.

„Sa ovog istog mesta tražili smo da se ispune zahtevi, ali režim Aleksandra Vučića bio je gluv, nem i slep na našu bol i naše urlike. I sada opet poručujemo – dugujete nam odgovore. Uništili ste sve čega ste se dotakli, ali decu vam ne praštamo“, rekla je Mihajlović.

U srijedu je najavljeno da će se na protestu sa velike bine obratiti „žrtve režima“, ljudi koji su govorili i prethodnim okupljanjima, piše Danas.rs.

Prvi put će govoriti i političari čije su stranke jedne od tehničkih organizatora protesta – opozicioni poslanici u Skupštini Srbije Srđan Milivojević iz Demokratske stranke i Aleksandar Jovanović Ćuta iz Ekološkog ustanka.

Podsjetimo, protesti „Srbija protiv nasilja“ počeli su nakon masovnih ubistava u okolini Mladenovca i OŠ „Vladislav Ribnikar“.

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...