PRIJEDLOG ZA DANAS; PUNJENI PATLIDŽAN: Peći u rerni oko 15 minuta, a prije konzumacije ove gastro-delicije...

(...) ukrasiti ga svježim bosiljkom i krem sirom.

  • Gastro

  • 24. Sep. 2023  24. Sep. 2023

  • 0

Sastojci:

4 manja plava patlidžana

200 g mljevenog mesa

1 crvena paprika

4 manja paradajza

1 glavica crnog luka

4 čehna bijelog luka

1 šolja skuhane riže

biber i so.

Priprema:

1. Isjeći plavi patlidžan na polovine po dužini i izdubiti sredinu. Isjeckati i ispržiti sredinu na ulju da porumeni.

2. Ispržiti meso, nasjeckani crni i bijeli luk i rižu. Začiniti po ukusu solju i biberom, prenosi Avaz.

3. Napuniti patlidžan tako što se na dno sipa masa s mesom, a preko njega propržena sredina.

4. Isjeći paradajz na kriške i položiti po vrhu. Peći u rerni oko 15 minuta, a prije služenja ukrasiti svježim bosiljkom i krem sirom.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...