MINISTRICA VANJSKIH POSLOVA KOSOVA DONIKA GERVALA PORUČILA BORRELLU: "Vaša izjava je sramna, niste dali podršku policiji čak ni protiv terorista"

"Teroristi ubijaju policiju – a vi kažete 'svi akteri'? Nema riječi podrške policiji?", spominje Donika Gervala

  • Regija

  • 24. Sep. 2023  

  • 1

Ministrica vanjskih poslova Kosova Donika Gervala reagovala je na izjavu predstavnika EU za vanjsku politiku Josepa Borrella.

"Teroristi ubijaju policiju – a vi kažete 'svi akteri'? Nema riječi podrške policiji? Čak ni protiv terorista? Da li ste i terorističke napade u Španiji nazvali 'neprijateljskim'?", napisala je ona na X-u.

Ovu reakciju je nazvala sramotnom, pitajući kako "članice EU mogu tolerisati ovaj cinizam?".

Podsjećamo, Borrell je najoštrije osudio "užasan napad naoružane bande na službenike kosovske policije u Banjskoj na sjeveru Kosova, u kojem je jedan policajac smrtno stradao, a dvojica povrijeđena", prenosi Anadolu.

Dodao je da je potrebno utvrditi sve činjenice o napadu.

"Odgovorni počinioci moraju se suočiti s pravdom. Više nevinih života je ugroženo u tekućim neprijateljstvima u okolini manastira Banjska. Ovi napadi moraju odmah prestati", rekao je Borrell.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...