ŠTA ĆE NA OVO REĆI VUČIĆ: Oglasio se premijer Kosova Albin Kurti, osvanule fotografije nakon borbe s teroristima...

Ubijena su tri napadača, dok je uhapšeno šest osoba, od kojih dvije uniformirane i naoružane.

  • Regija

  • 25. Sep. 2023  

  • 1

Nakon teških borbi s teroristima, na društvenim mrežama oglasio se premijer Kosova Albin Kurti, koji je objavio fotografije s lica mjesta.

-U današnjoj operaciji protiv naoružanih terorista, policija Kosova je zaplijenila stotine komada oružja i municije, uključujući tešku vojnu opremu kao što su mitraljezi, granate i drugo. Naša policija ostaje u bliskoj suradnji s KFOR-om i EULEX-om. Operacija je u toku, poručio je Kurti.

Kosovska policija je nakon brojnih pokušaja i razmjene vatre u nedjelju u večernjim satima uspjela staviti pod kontrolu manastir Banjska, odakle su ga napale kriminalne grupe Srba.

Kako je saopćila policija, ubijena su tri napadača, dok je uhapšeno šest osoba, od kojih dvije uniformirane i naoružane.

Ekipa TIME-a cijeli je dan boravila na sjeveru Kosova, gdje je u nedjelju u oružanom napadu ubijen policajac Afrim Bunjaku.

Fotografije mobilizacije policijskih snaga i hapšenja napadača fotoreportera Dritona Paçarade pogledajte OVDJE.

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...