POLICAJCI ZAUSTAVILI SUMNJIVO TAXI VOZILO: Nakon što su vidjeli šta je vozač učinio - uslijedio je šok...

Filter za gorivo visio je u motornom prostoru i brusio ga je klinasti remen.

  • Auto

  • 25. Sep. 2023  

  • 0

Kako spriječiti potencijalne kvarove na vozilima na koje vam ukazuju signalne lampice, pogotovo one crvene, a i žute (koje upozoravaju)? Najjednostavniji i najispravniji odgovor bio bi – odlaskom u servis.

No neki vozači će zanemariti ono što se čini uputnim i voziti dalje… Jedan je taksist sada riješio problem kontrolnih lampica, ali na originalan način, koji nije u skladu s uobičajenim normama ponašanja.

U njemačkom gradu Bochumu policajci su gledali kako putnici ulaze u jedno taksi vozilo. Policijski službenici su primijetili neispravnu rasvjetu i htjeli su skrenuti pozornost taksisti na taj nedostatak. Ono što su tada otkrili  dosad nisu doživjeli.

Na instrument ploči u prvom trenutku sve je bilo u redu, ali pomnijim pregledom policijski službenici otkrili su da su dijelovi intrument table bili prekriveni ljepljivom crnom trakom. Naime, vozač se protiv svih neispravnosti vozila odlučio boriti njihovim prikrivanjem, a ne popravcima. Kada su policijski službenici odlijepili trake imali su šta vidjeti – mnoge su lampice bile uključene (ABS sustava, menadžmenta motora, ESP-a…)

Tehničkim pregledom utvrđeno je da su i kočioni diskovi te motor i ovjes automobila bili vrlo istrošeni. Filter za gorivo visio je u motornom prostoru i brusio ga je klinasti remen. Na taksiju je tehničkim pregledom pronađeno 39 nedostataka...

(SB)

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...