TO SE ZOVE PREOKRET: Poljski predsjednik ne vidi problem s ponovnim pokretanjem opskrbe Ukrajine oružjem

Sada je predsjednik Andrzej Duda priznao da su zapaljivi komentari predsjednika Zelenskog na Općoj skupštini UN-a mogli biti posljedica stresa.

  • Evropa

  • 25. Sep. 2023  25. Sep. 2023

  • 0

Čini se da je poljski predsjednik pružio maslinovu grančicu Ukrajini, nakon nekoliko sedmica svađe između Varšave i Kijeva. Vrlo javna i ogorčena svađa oko poslova sa žitom, paketa pomoći i izbjeglica na kraju je dovela do toga da je Poljska izjavila da više neće opskrbljivati Ukrajinu oružjem - ostavljajući Kijev da se muči da popravi odnose.

Sada je predsjednik Andrzej Duda priznao da su zapaljivi komentari predsjednika Zelenskog na Općoj skupštini UN-a mogli biti posljedica stresa, te je raspravljao o mogućnosti ponovnog pokretanja isporuke oružja Kijevu. "Nemojmo zaboraviti da je Zelenski pod ogromnim pritiskom", rekao je za poljske novine Super Express u opširnom intervjuu: "On šalje ljude na front, često u smrt."

Govoreći o odbrambenoj potrošnji, rekao je da nova oprema "mora služiti jačanju poljske vojske", prije nego što se više može poslati u Ukrajinu. "Ne trošimo milijarde da bismo ih odjednom dali", rekao je: "Ali to ne znači da Ukrajini uopće nećemo predati naoružanje."

(Agencije) 

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...