GRADONAČELNICA KARIĆ NAKON NOVIH NASILJA NAD ŽENAMA: "Pali smo opet na dva ispita, u Ljubuškom i Zavidovićima"

Karić je kazala da je digla svoj glas kao žena, kao građanka koja kao i svi oni koji su dali podršku želi da se zaustavi talas nasilja nad ženama u Bosni i Hercegovini.

  • Društvo

  • 25. Sep. 2023  

  • 0

Povodom tragičnih događaja u Zavidovićima i vijesti o nasilju iz Ljubuškog oglasila se gradonačelnica Sarajeva Benjamina Karić.

 

"Kada sam organizovala mirnu šetnju protiv nasilja, na koju je došlo preko 13 hiljada sugrađana, čula i pročitala sam razne zlonamjerne komentare pa i uvrede", poručila je.

Karić je kazala da je digla svoj glas kao žena, kao građanka koja kao i svi oni koji su dali podršku želi da se zaustavi talas nasilja nad ženama u Bosni i Hercegovini.

"Smatrala sam da je to mnogo bolje nego da šutim i pretvaram se da se ništa ne dešava, kao što su učinili mnogi iz političkog, akademskog, umjetničkog svijeta, a od kojih se očekuje da budu najglasniji", rekla je.

Ona je naglasila da se malo ko osvrnuo na zahtjeve koje je prije šetnje pročitala. Ti isti zaključci će biti tema na sjednici gradskog vijeća u srijedu, kako bi institucionalno bili upućeni nadležnim.

"Pitali su me i šta sam konkretno uradila? Pored materijala i konkretnih prijedloga za vijeće, obišla sam sigurne kuće širom Bosne i Hercegovine, uz izdvojena finansijska sredstva, iako Grad ima najmanji budžet i nema nadležnosti u ovoj oblasti. A šta ste vi uradili?", upitala je.

Na kraju je poručila da smo opet pali na dva ispita, u Ljubuškom i Zavidovićima. Ispitima ljudskosti.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...