SNAŽNE EKSPLOZIJE ODJEKUJU NA OKUPIRANOM KRIMU: Oglasila se zračna uzbuna, Sevastopolj napadnut projektilima, obustavljen promet preko Krimskog mosta...

"Stoga će od sada ruska mornarica imati odgovarajućih problema s kontrolom trupa", rekao je.

  • Svijet

  • 26. Sep. 2023  

  • 0

Nekoliko eksplozija čulo se na Krimu pod ruskom okupacijom u večernjim satima 25. septembra, prema videosnimkama objavljenim na društvenim mrežama i izvještajima okupacijskih vlasti. Mikhail Razvozhaev, šef nelegitimne ruske okupacijske vlade Sevastopolja, tvrdio je da je grad napadnut i da je projektil oboren na obližnji vojni aerodrom Belbek.

Javni prijevoz, uključujući pomorski, obustavljen je u Sevastopolju nakon što se oglasila zračna uzbuna, javlja ruska neovisna medijska kuća Meduza.

Za automobilski promet zatvoren je i Krimski most, dodaje Meduza. Kyiv Independent nije mogao neovisno potvrditi izvješća. Proteklih dana bilo je nekoliko velikih napada na Krim. Ukrajina je preuzela odgovornost za neke od njih.

NAPAD NA UKRAJINSKU LUKU NA DUNAVU

U napadima ruskih dronova pogođena je lučka infrastruktura rijeke Dunav i ozlijeđena su dva vozača kamiona tokom noći, rekao je ukrajinski vojni dužnosnik.

“Dva sata su ruski teroristi napadali područje Odese bespilotnim letjelicama”, rekao je rekao je Oleh Kiper, šef vojne uprave regije, dodajući da je ukrajinska protuzračna obrana oborila većinu bespilotnih letjelica. Najnoviji napadi uslijedili su nakon što su u ruskim napadima na grad Odesu ubijene najmanje dvije osobe i prouzročena "značajna šteta" lučkoj infrastrukturi, rekli su u ponedjeljak ukrajinski dužnosnici.

Ruski brodovi i dalje pokreću udare na Ukrajinu nakon navodne smrti zapovjednika moskovske Crnomorske flote, ali ti se napadi pokreću "po inerciji", rekao je na nacionalnoj televiziji Dmitro Pletenčuk, glasnogovornik ukrajinske mornarice.

Pletemčuk je upitan o navodnoj smrti zapovjednika Crnomorske flote Viktora Sokolova i 33 drugih oficira. Pletenčuk je rekao da ruski predsjednik Vladimir Putin "ne kontrolira stvarnu operaciju brodova na moru," i oslanja se na svoje admirale koji znaju "njihova sredstva i snage, osoblje, kako njima upravljati, kako ih bolje rasporediti. A oni također mogu zadržati stvari od Putina i ne izvješćivati o određenim pitanjima."

"U ovom trenutku Ruska mornarica izgubila je osobu koja zapravo upravlja svime i njegovo osoblje koje zajedno s njim upravlja flotom", ustvrdio je Pletenčuk. "Ovo je velika grupacija koja zahtijeva veliki broj menadžera koji će pokrenuti sve procese kako bi flota radila kao jedan mehanizam. Zamislite da ključni dio ovog mehanizma postane neoperativan. Da, sinoć su ruski brodovi u Crnom moru još uvijek izvodili udare po inerciji", ali je usporedio operacije s "kokoši koja trči uokolo bez glave".

"Stoga će od sada ruska mornarica imati odgovarajućih problema s kontrolom trupa", rekao je.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...