KURTI RAZOTKRIO NAMJERE PREDSJEDNIKA SRBIJE: „Vučić nam je to najavio još 2. maja u Bruxellessu…“

„Ali, budući da je diktator, on ne razumije povijest“, poručio je Kurti.

  • Regija

  • 27. Sep. 2023  

  • 2

Premijer Kosova Albin Kurti poručio je da Srbima na Kosovu ne treba oslobođenje od Republike Kosovo, već od terorističkih oruđa Srbije i da ko se integrira u Kosovo kao demokratsku državu, taj živi bolje.

Objavom na Facebooku poručio je da je Vučić opsjednut vrhovnim zapovjednikom OVK Ademom Jasharijem te da im je 2. maja u Bruxellesu rekao da će Millan Radojčić postati Adem Jashari Srba, dok je želio pretvoriti pravoslavni manastir Banjska u "kulu Jašaraj" za kosovske Srbe. Ali Kurti kaže da Vučić kao diktator ne razumije povijest: epovi i oslobođenje nisu izmišljeni niti kopirani.

-Kosovo je demokratska država i prozapadna država: ko se integrira bolje živi. Srbima na Kosovu ne treba oslobođenje od Republike Kosovo, već od terorističkih oruđa Srbije. Vučić je opsjednut vrhovnim zapovjednikom OVK Ademom Jasharijem. Htio je 24. septembra od pravoslavnog manastira Banjska napraviti "kulu Jašaraj" za Srbe na Kosovu!

Na sastanku 2. maja u Bruxellesu rekao nam je da će Millan Radojčić postati Adem Jashari od Srba. Ali, budući da je diktator, on ne razumije povijest: epovi i oslobođenje nisu izmišljeni niti kopirani, poručio je Kurti.

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...