HAOS U RUSIJI: Odjeknule eksplozije, veliki požar u blizini Moskve, procurile snimke s lica mjesta...

Lokalno stanovništvo sugerira da su eksplozije odjeknule prije nego što je "veliki vatreni stup eruptirao u zrak".

  • Svijet

  • 27. Sep. 2023  

  • 0

Telegram kanali koje podržava Rusija objavili su oko ponoći fotografiju snažnog požara u gradu Ščjolkovu u blizini Moskve. Požar je navodno izbio u industrijskom području zapadno od grada. Lokalno stanovništvo sugerira da su eksplozije odjeknule prije nego što je "veliki vatreni stup eruptirao u zrak".

alt

Kasniji izvještaji navode da je požar izbio u području vojnog aerodroma Čkalovski. Kyiv Independent nije u mogućnosti provjeriti ove izvještaje.

Ukrajinski ministar: Ako je Sokolov mrtav, to su dobre vijesti 

Ako je šef ruske Crnomorske flote mrtav, to su dobre vijesti", rekao je ukrajinski ministar odbrane Rustem Umerov za CNN.

Podsjetimo, Ukrajinci tvrde da su u petak ubili admirala Viktora Sokolova u napadu na stožer flote na Krimu. Rusko ministarstvo odbrane je jučer objavilo snimku s čovjekom koji izgleda kao Sokolov kako se pridružuje sastanku putem video veze.

 "On je na našim privremeno okupiranim teritorijima... on tamo uopće ne bi trebao biti. Dakle, ako je mrtav, dobra je vijest za sve da nastavljamo s deokupacijom našeg teritorija", rekao je Umerov.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...